EMI problém

B

BenKropp

Guest
Ahoj,
Mám problém s mojí desce.Nemohu projít shody zkontrolovat kvůli vysokým emisím na 250 a 450MHz.Jsem pomocí Motorola MPC857 (at) 100MHz (50MHz busclock).
Má někdo zkušenosti s těmito problémy, nebo je možné mi říct, kde najít problém nebo co dělat, aby ji snížil.
Chci se vyhnout použití stíněného bydlení, ale zdá se, že je to jediná šance.

To se vezme koaxiálního kabelu a dát malou smyčku na konci.Dejte druhý konec na analyzátoru kmitočtového spektra.Přesun smyčku přes palubu.

Po nalezení příčiny problému, jak je uvedeno v nadmutá
Možná můžete zmírnit problém uvedení RC obvody na vysokorychlostních tratích zpomaluje vznik-podzim časového signálu
..ne tak Nobile jednat
.. Ale možná je to správné

Ahoj!

Pokud budete mít štěstí a dodal, feritových jader pro všechny spojená vede vyléčí problém (nebo alespoň vás pod vyzařování specifikace).Používejte základní materiál určený pro příslušné frekvenční rozsah.Existuje velmi užitečné Snap-on jádra jsou dnes k dispozici.

Pečlivé PCB design je také důležité pro vysokou rychlost logických obvodů.Co si myslíte o vícevrstvé PCB, které mají určený neporušené země letadlem?

Ahoj BenKropp,

Často tyto emisní je způsoben současnou spotřebu zařízení
pomocí zadaného hodiny.Protože se zdá, že alikvotní části autobusu-
hodiny a ne CPU sám, myslím, že SDRAM.Máte to?
Jsou oddělení-čepice dost blízko?Je sledování do / form čepice
správně?

Sbohem

Ahoj,
Díky za všechny odpovědi.Mám 2 letadla (napájení a zem) a také jako Motorola doporučuje samostatný ostrov (pomocí cívky) pro PLL a spoustu oddělení kondenzátorů.Mám 2 SDRAMs.

@ Nadmutá
Už se stalo měření s našimi DSO (FFT schopnosti) a aktivní sonda s krátkou smyčkou drátu, se tvořil na kruhu, k němu připojen, ale nejsem si jistý, jestli mám měřit vyzařované vlny nebo pouze magnetické pole.Nejsem velmi experieced se s tím, co si myslíte?

@ Wolf69
Jsem předpokládané sériové termniations pro většinu signálů (a navíc paralelně pro hodiny), a to PCB vrstvy stackup způsobem (~ 50R impedancy), ale signál je špatný člověk (-:

@ GaAs FET
přidáním feritů pomáhá opravdu snížit emise 50MHz.Dala jsem ji na přívodní kabel a vše bylo v pořádku.Ale pro všechny tratě je to dost drahé ...Udělám to, pokud nic jiného pomáhá

@ Mr_ghz
dobrý tip, jsem poprvé myslel, že je to CPU / jádro současných, ale nehodí se podtón.Budu se soustředit na SDRAMs.

Záření má magnetické a elektrické pole.Musíte pouze pocit jednoho z nich.Osciloskopu není dostatečně citlivý k nalezení záření.Vzhledem k tomu, víte frekvencí, rozhlasový přijímač bude také pracovat.

Smyčka byla malá vám umožní určit, které vedou k PC karty dělá záření.

ok, díky nadmutá.
Důvod, proč jsem požádal o pole bylo, že jsem vždycky dostal vrcholy v okolí cívky.Možná jsem pro zvýšení vzdálenosti jediným opatřením elektromagnetických vln ...jaké vzdálenosti byste doporučil?
Dnes jsem měl zkusit s anténou pre-zesilovač, osciloskop (analyzátor spektra) a pokojovou anténu.Není to tak zlé ....Viděl jsem očekávané vrcholy a mohou ovlivnit jejich měnící se frekvenci sběrnice.
Zítra budu si scanner anténu.Podívejme se, co se děje

Důvodem pro použití malého smyčka je lokalizovat zdroj záření.Vypadá to, že vaše tlumivky na desce jsou součástí problému.

Zkuste uvedení zkrat kondenzátory na logice řádky pomalu vzestupu a pádu krát.Jedná se o hrubé metody, ale ukáže vám, které linky jsou zářící.

Zkuste použít stíněný tlumivky.

Ahoj,
Díky, jsem našel 2 vrcholy v okolí hodiny výstup CPU pomocí smyčky kabelu.Zdá se, že Motorola podporuje mimo busclock velmi silný.Existuje registr vybrat "napůl síla busclock řidič" a to snižuje emise 450MHz velmi značný.Uvidíme, jestli nyní mohu projít testem.
Kromě toho, skener antény a RF pre-zesilovač pracuje velmi dobře.I nyní můžete vidět změny v závislosti na tom, co se snažím o snížení emisí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back