Energetika zapojen vzhůru nohama - kouř - HDD deska čip R744 část

J

Jack1988

Guest
Ahoj,

Právě teď jsem zapojen napájecí kabel do mého HDD, ale vzhůru nohama.Nevím proč.Je to moje chyba.

A já jsem zapnula.Pak najednou jsem si všiml malá jiskřička a malé množství kouře vůně.Brzy jsem odpojen od HDD.Ale všiml fix na čipu jednotky straně.

Copak se snažil napájení znovu.

Chtěl bych koupit a nahradit tuto část.

To zní na čipu "ON QE R744.".HDD model = SP2514N

Foto v příloze.

Je to s největší pravděpodobností TVS (transient voltage supression dioda) s logem Onsemi, ale žádný standardní katalog část.Skutečnost, že případ je zřejmě zřítil mi to, že zařízení nakonec odpojení krátký proud při obrácení polarity akce.V tomto případě se obávám, že další díly jsou trvale poškozeny.

TVS má účel v běžném provozu, takže můžete desolder to bez náhrady, pokud jste si jistí o správném napájení.Vyzkoušet, jestli HDD je stále v provozu.Pokud ne, tam není moc naděje.

Pokud potřebujete obnovit data, může se jednat o šanci nahradit desku řadiče od stejného typu zařízení.

Mockrát vám děkuji vaše rychlé odpovědi.Je to opravdu dal mi velkou inspirací na HDD stanovení.

Mám jednu doplňující otázku: Pokud Naštěstí to funguje tím, že TVS off z panelu HDD aniž by je nahrazovala, to neznamená, že je v pořádku nechat TVS tam mít práci znovu?

Fvm napsal:

TVS má účel v běžném provozu, takže můžete desolder to bez náhrady, pokud jste si jistí o správném napájení.
Vyzkoušet, jestli HDD je stále v provozu.
Pokud ne, tam není moc naděje.

Pokud TVS selhala podle "otevřeného okruhu", ano.Normální chování by bylo poněkud zkratu, nebo nedefinovaný stav mezi tím, případně kresba vysoký proud spontánně.Odpájecí je poměrně snadné se dvěma pájkou žehličky, pokud nemáte vhodný nástroj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back