Existuje způsob, jak testovat Verilog programy využívající simulátoru?

K

kad_911

Guest
Ahoj .. Jen jsem se začal učit Verilog a testování kódu v představenstvu Altera. Vzhledem k tomu, Nemám rada Altera doma, existuje způsob, jak otestovat Verilog programy využívající simulátoru? Jaký by byl nejlepší software pro tento účel?
altera_de2.jpg

Můžete simulovat design Altera Quartus pomocí vestavěného simulátoru nebo Modelsim. Ale to je hlavně určen pro logické cvičení, ne konečného návrhu, který je vázán na baord. Jediné, co je to, že budete muset vytvořit simulaci zkušební stanice, které budou simualte vstupy do obvodu Verilog.

Jediná věc je, že budete muset vytvořit simulaci zkušební stanice, které budou simualte vstupy do obvodu Verilog.
Jak to u myslel? Existuje způsob, jak otestovat kód bez přiřazení počátečních hodnot na začátku? Mám na mysli ... Řekněme, že chci, aby logického obvodu. když jsou 2 vypínače ve funkci 2 vstupy a LED jako výstupní. Jak mohu to v simulátoru? Použil jsem veritak ale dont myslím, že to je možné přiřadit vstupy na cokoliv ... : (Pomoct s tím pls?

Budete přiřadit počáteční hodnoty přes testbench, která bude hloubka závitu pro simulaci. Co je to tady switche? dvou státních objektů, z nichž každá statre představuje 1 nebo 0. Co je LED, výstup v hodnotě 0 nebo 1 (OFF nebo ve dnech). Intrdoductory návod pro QuartusII by mělo být dost dobrý, aby se vás to. Altera, stejně jako mnoho dalších míst, mají docela dobré sutff o tom.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back