Extra Newb potřebují vysvětlení

W

Wurmicus

Guest
OK, (před planoucí začíná a pravděpodobně deservingly tak) mám nulovou zkušenost v programování IO. Mám slušné množství zkušeností v oblasti mechaniky a jednoduchou elektronikou, ale myslím, že můj mozek se dostali nahoru a nechal mě. Chci začít hrát s mikrokontroléry a myslel, že jsem mohl začít snadno (líný), konkrétně tento (v následujícím post) Mám všechny bity a MK2 AVRISP programátor. Ale co mám připojit 6 pin kabel? Co se (kromě IC), musím na palubě program atmega48? :???:[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Odeslat zní v 03:01 ---------- Předchozí příspěvek byl v 03:01 ----------[/SIZE] [/color] [url = http://www.msarnoff.org/gen2usb/] msarnoff.org - USB adaptér pro] Sega Genesis Controller [/ url

AVR je možné naprogramovat pomocí připojení ISP, ISP konektor má 6 spojů kladné napětí GND miso (master slave v out) Mosi (master slave ven v) SCK (hodiny) reset těchto 6 by měl být napojen na stejnojmenném kolík v AVR a pak použít Programer software jako PonyProg nebo avrdude převést hexadecimální program k čipu.
avr_isp.jpg
Alex

To byl můj předpoklad, ale musím ještě něco mezi konektor a čip (např. krystal nebo rezonátor). Vím, že musím externí zdroj (s AVRISP), ale jiné než to, že to je? USB-> AVRISP-> pin2pin na čipu. Opravdu doufám, že ne, protože pak se cítím jako lobotomie pacient ......: oops:

Pokud čip nikdy bylo naprogramováno pak využívá interní RC hodiny, takže žádné externí hodiny, je nutná, jen napájení, pokud jste změnili pojistky použít externí zdroj hodin (křišťál, rezonátor, ext hodiny), pak tyto hodiny by měl být použity tak, aby AVR může fungovat, pokud je AVR je na desce to asi už má hodiny připojen zdroj. Jiné než zdroj hodin je spojení pin pin, pozitivní připojení napájení závisí na programátorovi, někteří programátoři poskytují výkon, někteří potřebují získat sílu a nějakou práci bez připojení. Alex

Tak dosud neučinily, co do čipu, než ji připojit k programátoru (nepodařilo se připojit), takže se nic nezměnilo. Předpokládal jsem, že to bylo jen špendlík na pin .... což znamená, že já pravděpodobně nefunkční čip ......... co nepříjemný úvod do mikra. Děkuji moc za info:)

Bude to velmi vzácné, že nový čip, který nebude pracovat (nikdy se mi nestalo), řekl jste, že programátora byla hotová tak tam nemůže být problém tam, jaký software používáte, jestli vám to ' t nastavit software správně, můžete mít takové problémy. Líbilo se vám připojit čip na palubě, nebo z obvodu, mohou některé okruhy problémů zavést řidičské AVR kolíků, protože vnější zátěže připojené na piny. Přečtěte si manuál pro řádné fungování programátor, http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/AVRISPmkII_UG.pdf Také zkontrolujte, zda máte správně uplatňovány moc na AVR a dvojité zkontrolovat správný PIN spojení mezi programátor a čip. Alex

Je to napojené z obvodu, na palubě prototypu. Chip -------------------- AVRISP VCC (pin 7 )------------- pin 2 2x GND (pin 8 +22 )------ pin 6 reset (pin 1 )------------ pin 5 SCK (pin 19) ----------- -pin 3 Mišo (kolík 18 )---------- pin 1 Mosi (pin 17) ----------- pin 4 Ale nejvíce jsem si je chyba, když se snažím připojit přes AVR Studia. (Str. 9 z http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/AVRISPmkII_UG.pdf ), Zelená pro druhé nebo 2, pak oranžově bliká.

Váš programátor nedodává proud do čipu, ale používá pozitivní vliv na nabídku pin smysl, pokud čip má zapnutí, používáte externí napájecí zdroj k vašemu čip? Alex

Ach jo, promiň (musím zastavit vysílání na 1am) Mám moc cihla, že jsem připojený na VCC a GND. Připojení je bez proudu jen mi dává červené světlo. Snažil jsem se s 2VDC a pak 4VDC (datasheet uvádí 1,8 - 5,5), ale že prostě mi dává výše uvedené zeleno-> oranžově blikat.

Máte mega48v nebo mega48 verzi, protože mega48 potřebuje 2,7 min. Je vaše napájení regulované? Bylo by lepší použít 5V, takže můžeme být jisti, že je všechno v pořádku na výkonové části, také připojit malý kondenzátor na výstupu napájecího zdroje jako další filtrování. Pokud nemáte k dispozici 5V můžete použít regulátor 7805 nebo LM317 poskytovat 5V jsem nepoužil avrstudio pro programování, protože můj programátor (USBasb) není s ním pracovat, já vím, že váš programátor dělá s ním pracovat, ale můžete zkontrolovat, zda jsou všechna nastavení správná, v ideálním případě byste mohli použít jiný programátor software pro testování. Alex

Je to Atmega48, ne V. Jo, můj zdroj je starý Highschool jeden, takže je to regulované, ale pouze kroky v napětí 2 (2, 4, 6, 8, 10, 12). Mohl jsem běžet 6V a hodit tam odpor k poklesu napětí? Nemám žádné (nízké napětí), regulátory na ruce. (Hmm. ... nelze najít odběr proudu), nebo dokonce čepovat 5V z USB? tj.: Chip -------------------- AVRISP ----------- USB VCC (pin 7) - ----------- pin 2 --------------+ 5V 2x GND (pin 8 +22 )------ pin 6 ----- ---------- GND reset (pin 1 )------------ pin 5 SCK (pin 19) ----------- 3-pinový Miso (pin 18 )---------- pin 1 Mosi (pin 17) ----------- pin 4

ahoj
Nebo dokonce vytáhnout 5V z USB? tj.:
dobrý nápad, ale dočasné. 5V regulované dodavatelské být u každého mikroprocesoru projektu.

Můžete použít usb napětí, vlastně můj programátor používá usb napětí na dodávku energie do čipu při programování. AVR se táhne proud pod 10mA to není velký problém, může usb obvykle poskytují více než 0,5. Odpor není dobrý nápad, proud a pokles napětí není konstantní a maximální Vcc je 6V, to by nebylo moudré jít blízko toho. Alex

Omlouvám se za to, že aktualizace, manželka byla na mě 1 / 2 přestavět motor (mám tendenci nechat věci 1 / 2 skončil na několik týdnů), takže jsem byl nepozorný. Všechno jsem to pracovní \\ o /. Bylo to riskantní ZIF konektor, který byl zkrat na zem VCC, a protože GND je kolík 8 + 22, takže i když jsem točil ZIF to dělá. Dostal nový konektor a vše je v pořádku. Děkuji vám Theta a dvojité díky Alexan_e. Jste pomohli objasnit, co obrovské množství.

ahoj, pokud problém je vyřešen, proč ne zavřít vlákno? : Smile:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back