Fáze hluku po hřebenu generátor

R

Radiohead

Guest
Víme, že dělič / N redukuje fázový šum signálu o 20 * log (N).

Předpokládejme, že máme krystalový oscilátor, a použít hřeben generátoru, časy M. Je fáze hluk M-té harmonické 20 * log (M), vyšší potom?

Všechny odkazy na to?

Máte pravdu.Nejjednodušším způsobem je to matematika.Zapište cos (wt phasenoise) a přijmout nth moc.hm a phasenoise dostane vynásobí n.

Thanks nadýmavý,

Jak se vám design frekvenční násobič pro frekvence MW pomocí diskrétní
technologie, rád bych se množit 120MHz hodiny na ulice kolem 4GHz.Možné nebo ne?

Komb generátory byly použity před PLL metody dosáhl mikrovlnných frekvencí.Nevýhodou hřebenů, je zbavit se všech spektrálních čar nechcete.Dalším důvodem je velmi nízká účinnost přeměny energie (úroveň signálu, co chceš / úroveň signálu z jízdy signálu) Pokud vám nevadí, že tyto problémy, krok zotavení diody je obvyklou cestou jít.Existují nějaké knihy a pomocné programy, které pomáhají v okolí při navrhování takových věcí.

Jeden mírně zlepšila metoda je dostat se do cíle ve dvou krocích.První množit 120 až kolem 500 a filtrovat ji a rozšířit ji před vynásobením opět až do konečné frekvenci.

To je pravda.SRD může jít až do 20GHz.Pro PLDRO pomocí SPD, která obsahuje SRD.Posledních letech existuje několik dokumentů ukázat dobré výsledky s použitím FET tranzistoru.

Dobrý den, Radiohead a všechny ostatní.
Myslím, že byste měli být schopni dostat tento 4 GHz rozumně jednoduché.
Navrhoval bych následující (již jsem to udělal a funguje to):

1-První použití jakékoli digitální rychle CMOS IC jako měniče jsou k dispozici na trhu nyní, něco jako 74AC rodina a 120MHz náměstí vlna z vašeho signálu.

2-Zkuste použít standardní prvek koncentrovaný filtr extrahovat některé harmonické arroung 300, 400 nebo dokonce 500 MHz.Snažte se dostat arroung výstupní výkon 100 mW pokud je to možné (odBm).

3-Nyní použijte jeden z těchto obvodů k dispozici na:
http://www.minicircuits.com
jako ERA3 a doplnění tohoto signálu asi 10dBm

4-Use druhý čip ERA3.To již budou generovat spoustu harmonických na výstupu.

5 - Použití mikropáskového band-pass filtru extrahovat 4 GHz harmonické.

Fázový šum pomocí této metody je obecně mnohem nižší než při použití plls.
Používal jsem tuto metodu pro generování referenční fáze a to bylo mnohem stabilnější než 2 profesionálních generátorů!
Hope it helps
S.

Podle mého názoru by použití PLL mnohem lepší: menší velikost, lepší ven-band fázový šum, než Mr.sinatra 's metodou.S dobře navržen PLL, tam jsou menší než frekvence vlečka násobení.Na 4GHz, jsou součástek snadno nalézt podobné zařízení Analogový ADF4113 PLL čip a Hittite VCOs.Zkuste si to ...

Ahoj zcr35 a všechny ostatní.
zcr35, chápu vaše místo.
V mém případě jsem v porovnání s 2 profesionální generátory a generátory byly daleko horší.
Ale možná ty nové čipy mohou dělat lépe.Vzpomínám si, jsem měl zkontrolovat dokumentaci oe těchto generátorů v době, kdy jsem se, že fáze odkaz a zjistil jsem, že to bylo velmi komplikované a řekněme "burocratic".Regulační obvod celého generátoru byl pravděpodobně přidá poměrně dost hluku .....
Myslím, že tyto nové čipy sholud být mnohem jednodušší,.Pravděpodobně vytváří mnohem méně hluku ve vnitřním kontrolním cyklu a možná poskytovat lepší fázi šum, atd. ...
Myslím, že je také dobrá možnost koupit některé z těchto čipů a dát jim vyzkoušet.
Ale pořád jsem přesvědčen, že je důležité porovnat 2 metody ....
S.

Radiohead napsal:

Thanks nadýmavý,Jak se vám design frekvenční násobič pro frekvence MW pomocí diskrétní

technologie, rád bych se množit 120MHz hodiny na ulice kolem 4GHz.
Možné nebo ne?

Zajímalo by mě, Sinatra přístup platí pro případy, ALL.

Sinatra nám mohl říci, co je násobení v návrhu, a to, co profesionální generátorů se používá, aby Porovnání?

Myslím, že obě strany (pana Sinatru a PLL stranách) jsou správné.Vše závisí na konkrétním používání.
g579

Ahoj všem.
V mém případě jsem šel od 100MHz nebo 500MHz až kolem 4GHz.
Násobení nebyla tak vysoká (8 krát pomocí 500 MHz na vstupu).Vstupní a výstupní úrovně signálu kolem 0dBm.
Jak filtry na 4GHz jsem hrál s 2 druhy, jeden mikropáskového spojení řádku (jež by me), 6. pořadí chebyshef a další comercial filtr, meziprstní, pravděpodobně 10. pořadí (nepamatuji si) a reakce, jako je Chebyshev, velmi nízká vložení ztráta.
Výkon obou typů filtrů byly podobné, a vzpomínám si, že mikropáskového jeden měl vyšší ztrátu a horší útlum na vyšších frekvencích, ale stále použitelný.
A také další důležitou poznámku, I was using nízký fázový šum generátor, aby mé vstupní signál.Jsem nemusel konstrukce oscilátoru sám.
Bohužel je t je příliš dávno, a já si nevzpomínám modely 2 generátorů jsem použil, ale značka byla HP.Jedním z nich by mohlo jít o více než 10GHz, druhý něco kolem 3GHz.
Hope it helps.
Zdravím všechny.
S.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back