FDTD problém s 2D difrakce

Z

Zamorano

Guest
Ahoj kluci, potřebuji vaši pomoc. Já jsem v současné době pracuje v 2D simulaci FDTD, snažím se simulovat difrakce. MY mřížka 200x200, na linku 100. jsem přidal PEC zeď sigma = 10e6. To funguje velmi správně, odráží všechno zpět. Ale pokud jsem "cut díru" v této stěně simulovat difrakce, simulace pokazí. Není nic odráží všechny vlny zmizely ze simulace domény, tam jsou některé "závada" vlny v díře. Jsem nahrávání můj kód, prosím pomoct chudák. Děkuji vám, tak jako tak. PS: sorry za moje angličtina.

Ahoj kluci, jsem hrál s simulací, a zdá se ok, když je kontinuální prostor s různými epsilon, Sigma. Snažil jsem se měnit Epsilon způsobem simulovat čočky nebo tak něco, a výsledky byly špatné, taky. Zdá se, že můj kód funguje, když definuje kontinuální prostor s různými materiály parametry, jinak to nebude. Co dělám špatně?

Obecně lze tyto problémy způsobeny (v sestupném pořadí podle pravděpodobnosti) a) chyba v kódu b) nepochopení toho, jak je nastaven FDTD c) kosmické záření, obracející se jinam nevešlo Ve vašem případě to je a) pro i = 100 a j = 80, 120 .. necháte Boha náhodnosti rozhodnout vodivosti v modelu Z nějakého důvodu se slovo Bůh je vymazána z výše nevím proč.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back