Filozofické otázky o MOSFET

S

sharas

Guest
Co umožňuje, osfet rozšířit?? Vím, že všechny rovnice apod. malého signálu zisk, ale stále ne zcela pochopili, co fyzikálních jevů v tranzistoru umožňuje amlifying vstupní signál? Stejná otázka je relevantní pro BJT. Rád bych rally rád četl vaše myšlenky na toto téma.

Viz MOSFET na použití vhodného napětí hradla, ve srovnání s prahové napětí MOS, proud začne zvyšuje a tím i zesílení se koná.

V případě, že vstup je u brány, který řídí proud protékající kanálem z mozků do zdroj. Při zvýšení napětí hradla, kanál je větší končit větším aktuální jednotku. Z rovnice tranzistoru, všimnete si, že zvyšování napětí hradla povede ke zvýšení stávající kanalizace, a proto je možné zesílení. To je můj pohled.

Elektrické pole, které se používá pro brány s pečlivě vybrané a dopoval Soure / odpad křemíková vrstva (y), způsobí, že elektrické vlastnosti správně dopoval křemík ke změně mírně. Reálné fyzice za tyto interakce jsou tak mimo mě, ale já jsem rád, že to v duchu toho, jak člověk může "cítit" statické pole na něco jako generátor Vandegraf. V případě, že přiložené napětí i při relativně velké vzdálenosti skončí poskytuje mnoho "smysl" pro materiály, které produkují výrazně reagovat zesílení. V případě Vandegraph generátoru přiloženého napětí způsobuje vypadávání lidí postavit se na konec a odrazit každého jiný, který nám na krátkou dobu nejméně přirozený smysl pro silná elektrická pole. Elektron a materiálu v interakci s tranzistory MOSFET nebo podobné zařízení jsou tiché o něco složitější, než to, ale to mi pomáhá myslet na to, jak jednoduché statické elektrické pole vliv, to jen vliv dopovaný křemíku v mnohem složitější způsoby.

Ahoj ~ ~ Když MOSFET pracuje v oblasti nasycení, funguje jako zdroj proudu. Pak, když přidáte nějaký odpor k odtoku, pak se napětí objeví na odtoku. Pokud použijete nějaký signál AC i DC úrovni k bráně, bude složka AC vypouštěcí napětí se objeví větší než složky střídavé napětí hradla. Bye ~ ~

Zesílení používá tento princip: malý signál se používá k řízení velkého zdroj proudu. Zesílení se nevyskytuje v "pěstování" nebo "rozšíření". To nastane řízeným omezením zdroje. To je důvod, proč jsou elektronky také nazýván "ventily".

Vlastně zařízení zesílení jen omezením proudu a napětí na určité omezení na vstupu, a tím i zatížení čerpat energii z napájecích zdrojů.

co vím, je jediný důvod, proč pro zesílení přístroj DC zkreslujícího ... Všichni víme, že energie nemůže být vytvořena nebo distroyed .. takže pokud se dostane napětí zesílen, aby VPN hodnotu než proud klesne .. Toto snížení proudu a energie získaná z DC upřednostnění pouze důvod k zesílení ...

Jen si myslím, že řídit proud od zdroje k zátěži změnou napětí na gate. Řekněme, že napětí hradla změnil 0 až 1 V, změna proudu na zátěži a zdroj se rovná zisku, aby každý malé změny na bránu, velké změny na odtok ke zdroji bude odpovídat to. Nebojte se správné mé pochopení ...

Myslím, že vaše otázka byla, proč tranzistor má být v saturaci, když je použit jako zesilovač, obřad ..?... Aktuálně v So. region id je úměrné čtverci VGS což ve skutečnosti znamená, že hodnota transkonduktance je vysoko v So. region (lze pozorovat, že v zatáčkách id vs VGS pro dlouhý kanál zařízení). Takže to je důvod, proč malé změny v VGS producues velkou změnu ve srovnání s id když tranzistor je v lineární oblasti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back