Fotografie nebo 8051, což je ideální pro mě?

M

masud58

Guest
Nazdar,

Jsem udělal mnoho výrobků s jádrem 8051, jako Atmel.ale nyní v tomto okamžiku se potýkají i některé problémy.Chci wark s ADC, EEPROM, WDT, myslím,
že mají at89s8252 EEPROM & WDT pouze Adc nepoužívá.v případě použití i op-amp, jako LM 339 detekovat analogové volt a přeměňují se štítkem a convertu 5 V, které číst at89s8252.Chci cítit kouř senzoru (frigaro).i dont test tohoto programu dosud.i použití bascom, Proteus, Keil, 8052 simulátor, batronix, chci udělat větší projekt s Atmel.pokud je to možné pak chci naučit pic mikrokontroléru.je nový, pro mě, tak to bude trvat mnoho času.

prosím, pomozte mi

Masud Rana
Matrix Electronics
720, Naya Nagar, Natun Bazar, Badda
Dháka -1212
Bangladéš
Ph-0088 02 8815801

Volba typu a mikrokontrolérem je v podstatě jako házení mince.
Pokud vyplníte komfortní s 51-rodina držet se ho.
Skákat z jedné rodiny do druhé pouze odvrátit vaši koncentraci při zvládání své schopnosti ...

Nazdar,

Pokud používáte vysoké úrovně jazykových programování 8051, přecházejí na PIC nebo jakýkoli jiný mikrokontrolér nebude problém.

Byl jsem jeden uživatel 8051 také, ale vzhledem k nákladům, jsem přesunul do PIC miliontin, byl jsem nucen se učit a používat C tak, že můžu vytvořit dobrý kód pro PIC.

Jsem nepoužila ADC
to z PIC, ale já už používá externí ADC
je to pro PIC.

Glen

Vážení Masut (myslím, že turecká prohlašuji Mesut.Mesut nejčastější jména v Turecku)
Jsem senior eng.v Turkey.If jste dont užívání jazyka C Myslím pic velmi obtížné situaci chip.If jste dont mít mnoho zkušenosti o MCU jste dont použití pic.Beacuse (ne 18F série) instraction seznam velmi špatné pro nové beginners.If máte hluboké zkušenosti MCU typy není důležitá.
-Myslím, že můžete využít řady AVR (velmi similer 8051 a některé čipy mají \ D převodník) nebo některé 8051 deriatives Cygnal, Philips, Maxim, ST, TI této firmy činí 8051 s A / D převodníků.

Pozdravy

nazdar,
jsem rad, kdybyste využili 8051 a Keil překladač pro avarege výkon.
, ale pokud potřebujete vysoký výkon, měli byste použít avr série.jsou RISC miliontin pokyny a běží na jednom osilator priodes.to znamená v případě, že používáte stejné frekvence krystalu, avr provozuje 12 instrukcí při 8051 provozuje jedno.
s pozdravem

Pokud zvolíte PIC nebudete litovat.
Zvolíte-li ATMEL AVR nebudete litovat.
a pokud zvolíte Freescale HC08 nebudete litovat.
Všechny tyto MCUs mají podobné periferním zařízením a dobrý dokument a na podporu a příklady.takže si můžete vytvořit svůj projekt s žádným z nich.
byste měli vybrat jeden z nich dle Vašich kritérií .... vyšetření (číst listy a aplikační poznámky), porovnat ceny, podívejte se na různé MCUs atd.
Navrhuji pic (18 rodiny), nebo HC08 .........

Stejně jako někteří lidé mají uvedl .. Existuje tolik MCU s velmi ekvivalentní caractetistics .. Takže pokud zjistíte čipy s překrývajícími elektrárny a periferní je lepší jít s ČINITEL cenu a pak nejjednodušší pro vás proč učit jiný CPU. Že bude prodlení váš projekt ..
I pouze malé fotky .. protože jsou skvělé .. Ale když se pracovní nároky 32k kódu i přepnout na 51.Firts, protože tam je konkurence v 51 .. trhu existují stovky společností, které jim .. Tak pak vyhrál 't jít zastaralé a to iv případě, že jdou i vždy můžete najít jiného dodavatele!.

Pokud potřebujete udělat hodně chleba-stravování, já bych šel s Atmel 8052.Všechny PIC jsem se pokusil velmi vybíravá neúplné napájení hluk, který je velmi obtížné kontrolovat na chleba-palubě.Je také velmi těžké se dostat krystalu pracovní právo.Myslím, že je potřeba velmi stabilní dodávky energie pro křišťálově pracovat pravdu.

Pokud jste na prkénko na krájení PIC,
ujistěte se, že máte dobré oddělit víčko a půdu pro PIC.

Na druhou stranu, alespoň se Atmel 8051 jsem použil, je méně vybíraví a může pracovat i při napájení hlučném prostředí.

prosím podívejte se na můj ADC. [/ img]
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Jak mohu programování analogových
to aduc841? Má společné programátor může program je?

I když jsem pomocí 89XXX, ale myslím,
že byste se měli dozvědět Fotografie Mikrokontrolér, protože jeho předností je přebytek na 89XXX.Takže když to můžu udělat 89XXX dokonale, budu dělat PIC ...

elchula napsal:

I když jsem pomocí 89XXX, ale myslím, že byste se měli dozvědět Fotografie Mikrokontrolér, protože jeho předností je přebytek na 89XXX.
Takže když to můžu udělat 89XXX dokonale, budu dělat PIC ...

drahý
Myslím, že ani 8051, ani PIC, ale musíte přejít na AVR rodina i použil 8051 a PIC domnívat, ale mně nejlepší je avr velkou podporu a velký web zdarma nástroj řetězců 7 řadu poznámek aplikace patří téměř evey nápad zkusit si myslíte o k návštěvě www.avrfreaks.net a přečíst trochu o avr
BS, pokud se rozhodnete AVR jsem tady o pomoc

Četl jsem tolik informací AVR, a já ji k porovnání PIC PIC, tak jsem rád, 'způsobit jeho dovednosti přesahující do avr to.

Dávám PIC pro mé žádosti,
a to z důvodu vysoké současnou kapacitu svého kolíků.20 mA je poměrně dost řídit většinu nákladů na vytáhnout nebo Zbořím aplikací.

Ale člověk by měl consiter celkový výkon na Vcc nebo VDD pin podle jeho manuálu.

Moc se mi líbilo s PIC 16F877A na 20 MHz, zatímco rozvojové mé aplikace, když jsem viděl, 200 nebo 400 nanosekunda provedení rychlostech na mém frekvence / interval protiopatření.
Naposledy upravil betanorm dne
31. března 2005 8:39, 1 editovaný čas celkem

Myslím, že se předem u uživatele, můžete používat jazyk s vysokou mikrokontrolér ..

Myslím, že u dobře vědí o mikrokontroléru
Takže ...
........to 'není ur velký problém se obrátit na PIC

Jen začít ............ všechno je možné

je-li potřeba u nízkých nákladů a nízké spotřeby.
Navrhuji PIC nanowatt v sérii
(Vnitřní hodiny, 2-5 V, ADC 10 bit, EEPROM, hlídací pes)
méně externí součásti vyžadují

Věřím, že to nemá cenu měnit 8051 rodina.Existuje mnoho 8051 mikrokontroléry vybaveny různými peripherials.Měli byste vidět MCU jiné společnosti.

Nazdar,

Chcete říct,
já jsem programátor PLC předtím, než jsem zjistil, že éra je třeba změnit, aby miliontin.Začala jsem od nuly o MCU programování.Začal jsem v základní programování s PIC jsem používal LET základní ukázku z crownhills.Chcete říct, že jste jsem teď tady v Saúdské Arábii pracuje s PIC embeded projektů využívajících Proton PICBASIC, opravdu pro mě jeho nejlepší ... Snadno se učí, obrovské kapacity s menším počtem hodin znát, a mnoho dalších.Také jsem začal od roku 8051 do PLC je napájen 8051, ale těžké se naučit.

Věřím, že to nemá cenu měnit 8051 rodina.Existuje mnoho 8051 mikrokontroléry vybaveny různými peripherials.Měli byste vidět MCU jiné společnosti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back