FR4 laminátové [pomozte mi]

E

elec350

Guest
ahoj
o FR4 laminát: Jaký je nejvyšší četnost jejího použití?Je to responsing v 1200MHz-1400Mhz?

hlavní tam jsou některé problémy v FR4
1) vysoká ztráta tangenty
2) εr to se mění s frekvencí "nelineárně"

tak u jej používat s některými opatření kontrolovat použití transu co nejkratší,
a U je třeba charctrize FR4 s použitím některých TLS ke kontrole v oslabení, a tak to

Použil jsem FR4 k návrhu 3 GHz oscilátor, fungovalo to velmi dobře, ale potřeboval jsem vyladit design 2 nebo tři čas, nastavit rezonátor

khouly

Neexistuje důvod, proč nepoužívat FR-4 při velmi vysokých frekvencích.Použili jsme ho mnohokrát na 10GHz, nebo dokonce vyšší.Také pro digitální vzory 10Gb / s prototypem ...

elec350 napsal:

ahoj

o FR4 laminát: Jaký je nejvyšší četnost jejího použití?
Je to responsing v 1200MHz-1400Mhz?

K dispozici je společná chyba při projednávání PCB laminátů.

one material with one set of specifications.

FR4 není
jeden materiál s jednou sadou specifikací.To je třída materiálů, založené na jeho flamibility.FR4 je zkratka pro zpomalovače hoření (FR), třída 4 materiál.

Existují FR4 lamináty s vlastnostmi, které jsou zcela vhodné pro použití v kmitočtovém pásmu, které hodláte použít.V naší společnosti, který běžně používáme vysoce Tg FR4 s Er = 3,5 pro desky s rychlým risetime digitální a RF do 8GHz rozsahu.

Navrhuji, abyste si promluvili se svým rada FAB, a possilby některé z laminátu výrobců, co FR4 materiály jsou Vám k dispozici.

Pamatujte, FR4 není jeden druh materiálu - to je celá třída materiálů s různými vlastnostmi v závislosti na typu a množství skla a pryskyřice.

FR4 vlastnosti se liší podle výrobce taky!

Před použitím se tím testu s jedním výrobcem FR4 a učinit některé předběžné základní testy.
Také některé předběžné simulace jsou také navrhoval.

Ale stojí za vyzkoušení, pokud cena je důležitým faktorem.
To může být použito až 8 - 10 GHz bez problémů, v nízkých aplikacích Q.

Na Vaše frekvencích FR4 by měly fungovat dobře.Materiálové náklady jednotky se užívání tohoto PCB laminátu přes celou řadu dalších možností.

I start podíváme na jiné možnosti než 2 GHz, ale jak můžete vidět, že není univerzální dohoda o tom, jak vysoká frekvence lze rozumně tlačit materiál.Tato volba závisí na vaší konkrétní parametry.

Použil jsem ji až na 5 GHz.Nebudete moci dělat žádné filtry ani nízká ztráta linky v něm.

Další úvaha je mechanická pevnost FR4.To může být docela dobrým strukturální podpory a epoxidových lepidel držet dobře.Použil jsem to v anténě strukturách více na síle zejména když to může být skutečný trik se držet věci, teflon na PCB materiálu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back