gate úroveň sim pomoc

B

balasub

Guest
Nazdar,
Já jsem na novou sim bráně úrovni ..
Mám netlist a sdf soubor post Place & Route ...

Nyní se snažím simulovat stejné použití stejného ověření env.použito pro normální simulace RTL.

I am using VCS.

JÁ am prospěch nějaké selhání rit na začátku mého simulace.

Jaké jsou různé věci, i třeba dávat pozor na to při ladění.

Prosím, pomozte!

Díky!

Musíte se řídit vstupů se správné načasování.Je potřeba mít přesné vstupní hodiny času (občas RTL celočíselná hodnota se používá k výrobě simulace rychleji pomocí celé číslo).
Budete také sestavit s knihovnou prodejcem.

Jedním z příkladů je na svých stránkách (já věřím, že je více) na adrese:

http://bknpk.no-ip.biz/LEON/AHB_APB_leon/AHB_APB_verilog.html

Jedna z věcí, které budete s největší pravděpodobností narazil do brány SIM načasování je synchronizers nedaří načasování kontrol, které je, pokud máte to povoleno.Místo změny vašich podnětů k tomu nedošlo, je to, co se obvykle provádí buď zakázat časové kontroly na těchto synchronizers nebo h (at) ck the sdf soubor a nastaví na nulu z čísla časové kontroly (setup / držet / etc. Hodnot), který ve skutečnosti je jako načasování vypnutí kontroly těchto případech.VCS podpora načasování vypnutí kontroly na stupni základ nebo úplně.Máte-li Verdi, pak můžete snadno sledovat X zpět do její zdrojové a najít tyto synchronizers nebo jen zeptat designéry.

- Hung

Musíte se postarat o mnoho věcí během brány sims běhu.

1.Používáte-li stejné RTL simulace ověření prostředí pro brány sims pak musíte dát určité zpoždění při řízení vstupů jak sem nastavení a držet přijdou v obraze.

2.Musíte inicializovat všechny neinicializovaný fllops.

3.Zakázat načasování kontroly všech synchronizaci propadne.

4.Inicializovat všechny paměť a registry DUT těsně před DUT vyjde reset.

pintuinvlsi napsal:

Musíte se postarat o mnoho věcí během brány sims běhu.1.
Jestliže používáte stejné RTL simulace ověření prostředí pro brány sims pak musíte dát určité zpoždění při řízení vstupů jak sem nastavení a držet přijdou v obraze.Proč?
Přesný stejný stimul by měl pracovat v obou RTL a brány sim (s nebo bez časování).
Pokud jste řidičský podnět na synchronní I / F, neexistuje žádný způsob, jak můžete porušovat setup / mít čas.
Pokud jste řidičský podnětem na asynchronní I / F, pak se již postará o tento problém zakázáním načasování kontrol na těchto synchronizers (krok 3).2.
Musíte inicializovat všechny fllops neinicializovaného.Proč?
Za předpokladu, že všechny potřebné inicializaci čipu se provádí správně v simulaci RTL, neměli byste dělat něco pro brány sim.
Koho zajímá, jestli máte nějaké neinicializovaného fllops v netlist v případě, že nezpůsobují žádné problémy.3.
Zakázat načasování kontroly všech synchronizace propadne.Souhlas.4.
Inicializovat všechny paměť a registry DUT těsně před DUT vyjde reset.Tento krok nemá smysl.
Jak můžete inicializovat paměti a registrů, kdy je čip reset?
Pomocí metody zadní vrátka?
Opět platí, že inicializační rutiny, které používáte pro RTL by měl pracovat pro brány sim.

ano, můžete spustit GLS by měla obsahovat i položky: inilize nějaký registr, inilize část paměti a blízký nějaký časový kontrolu křížové-hodinové signály domény.

nazdar,
Jednou jsem začít tvrdit / deasserting resetu mám málo času porušování lidských práv.
Bych měl uvažovat o tomto vůbec jako porušení platné?

Také po těchto zpráv, se devsel nedostane uplatňovaný dut.Here PCI rozhraní je použito.

Já opravdu nevím, jak jít dál s tím.
Smyslu, jaké jsou různé způsoby, jak ladit problémy GLS.

Díky!

proč Zakázat načasování kontroly všech synchronizaci propadne?

asyn?

nazdar,
Moje testbench je hnací silou signálu Y v DUT.

Teď vidím, že v jednom případě signál Y přijde o něco dříve, než posedge na clk proto, když očekáváme, že tento signál je 0, je 1.
Pro mě to vypadá clk zpozdí o více, že signál Y.

Nebo Y musí být odloženo, aby synchronně s CLK zpožděním.

Jak může být tato manipulovat.? Jsou tato otázka docela běžný v GLS a jak ho lze opravit?
Díky!

cihchenlin napsal:

proč Zakázat načasování kontroly všech synchronizace propadne?asyn?

nazdar,
i úspěšně dokončil jeden GLS.But, která byla základní vypadá jako po všech ladění.

Teď mám ještě jednu v ruce.
V tu design používá dodavatel IP taky.
Takže netlist má prodávající šetření vzaty v potaz.

A teď moje otázka je:

říci, zda budeme používat definuje v naší simulace (RTL), jak se bude tento promítaly v netlist (pro Gate Level Sim)

Řekněme například musíme definovat vybrat pouze 1 k dispozici 8 portů v našem RTL sim, jak to bude postaráno v seznamu spojů?

Hledáte urgentní odpovědi prosím ...

Složitá je definuje všechny použité jsou odpovídající šetření.

Díky!

Verdi vám může pomoci ladit ve lhůtě 2-10 min
můžete vystopovat a Vy můžete najít zdroj chybu / hodnota (Xvalue) pro konkrétní signál

Verdi je ladící nástroj (Industry standard )......
můžete získat více detalis na ..
www.novas.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back