Gate řidiče Optočlen HCPL3120 (nebo FOD3180) RG??

S

sooootus

Guest
Ahoj já jsem zmatená, když jsem četl HCPL3120 (nebo FOD3180) mosfet brána řidič optočlen, termín RG (vnější brána rezistor) vypočteny na základě zákona a za ohmů HCPL3120 je kolem 10ohm pro typické aplikace. , ale na základě datového listu, výpočtu RG udělat pro 2.5A výstupního proudu přes RG (s. 17), pak 10ohm RG musí přinést 2,5 * 2,5 * = 10ohm 62.5Watt! síly, a takový odpor je tak obrovská! však v normální mosfet bráně řidič RG je asi kOhm, ale pro rychlé přepínání RG musí být menší pomocí HCPL3120, ale co je moc RG v tomto opto-gate-řidič? se to zdá hloupé, jsem v hlubokém omylu?! plz pomoci

že výpočet je pravděpodobně správné, ale jak dlouho má opticky dodat, že moc? jakmile mosfet je ON, nebere žádné aktuální k udržení stavu ON. ano, jak dlouho trvá MOSFET pro zapnutí? Možná 100ns? Takže otázka je, opto dodávat velký výkon za velmi krátkou dobu? odpověď zní ANO. a 100ns jak horké bude odpor dostat? není moc .. Možná, je-li spínací 100kHz, pak je on / off a při každém přechodu proud teče přes to .. takže nyní musíte použít frekvenci jako součást výpočtu a také cyklus. .. pak vypočítá průměrný výkon ... poklepejte nebo čtyřlůžkových, a že je, jak jste velikost odporu. Brána odpory jsou často čtyřnásobek vypočtené hodnoty, protože tyto odpory jsou těžké pohodě .. takže budete potřebovat velké teplotní hmoty a velké nároky na vedení chlazení místo. Mr.Cool

Díky za odpověď Mr.Cool, říká datasheet max. spínací frekvence je asi 2 MHz (500ns), s 80% pracovní cyklus, brána rezistor (i velký) bude extrémně horké, a dokonce i hořet. ale jak vím, to opto-gate-ovladač se používá pro běžné aplikace není pro vysoký proud přepínání aplikací, tak velký odpor, a / nebo velká stopa asi není řešení. ještě jednou díky.

Vaše brána zdarma Qgg by měla být spec'd. Vaše aktuální je Qgg * FSW, ale dvakrát za calcs ztrátový výkon (in, out, jak zbavit moci). Jak se (2 * f * Qgg) ^ 2 * Rg vypadat?

ano, máte pravdu, proud 2MHz (max. pro HCPL3120) přepínání 30nC brány poplatek se pohybuje kolem 60 mA (30/500), a pro některé IGBT je asi 1,5. ale problém není o mosfet brána zdarma, je to asi HCPL3120 datasheet výpočet kolem RG. (RG = (VCC-VEE + VOL) / 2,5), to je předpokládal, že 2,5 protékají odpor! že je něco špatně, nebo jsem špatně pochopil?

Musíte zjistit, zda je to vrchol, průměrné nebo DC. Nebo by to mohlo být vyjádření zkušební podmínky pro měření RG a nemají nic společného s realitou aplikace-vůbec.

Jste správně vypočítat instantenous výkon 62,5 W pro 10 ohm Rg. To odpovídá maximální impulsní energie z mála μW a průměrný výkon některých mW až do několika 100 mW, v závislosti na přesném průběhu proudu a spínací frekvence. V němž, alespoň průměrný výkon je mírný. Ale je to také správné péče o manipulaci s odporem puls schopnosti. Pokud přezkum příslušných listů a aplikace poznámky (nenajdete mnoho z nich, např. Vishay nebo Yageo mají některé údaje), budete si uvědomit, že standardní čip odpory mají poměrně omezený puls manipulaci. Ale pro běžné napájení MOSFET / gate ovladače IGBT do kW spínané, 1206 brána odpory jsou obvykle dostatečné a MELF nebo 2512 čipy pro vysoký výkon (100 kW rozsah).

ano, to je vrchol, ale já asi udělal chybu, o ztrátě výkonu v Rg jako FVM uvedeno. takže budu vykonávat nějaký druh zkoušek s HCPL3120 a 30nC Qg mosfet. odpor balíčku jsou také důležité, mám 1206, 805 a 603, a 1206 zřejmě bude na výběr. díky všem.

Další bod je, že budete potřebovat s napájecím napětím 30V na skutečně dosáhnout 2,5 maximální proud s 10 ohm Rg. Napájení 15V výše bude jen rozumné, bipolární bránu řidič, který je zřídka používán pro MOSFET. Také v tranzistorových poplatek je třeba zvážit pro výpočet skutečné odpor impulsní energie. Ale myslím, 1206 by měl být OK

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back