Generátor obdélníkového napětí na frekvenci Přesně!

N

nikhilsigma

Guest
Ahoj kluci ... [COLOR = "blue"] Já chci, aby Generátor obdélníkového napětí: 1. Přesně 50% pracovního cyklu 2. Přesně 0,2 s dobu ....[/color] Použil jsem kalkulačku 555 n z obvodu podle ní ..... ale to nefungovalo ...!! : -? Myslím si, že musí být kvůli kolísání hodnoty kondenzátorů n rezistorů ... protože tam tolerance ... ale nejsem si jist .... Takže je to možné generovat přesné Přesně vlně jako já chci .... prosím, pomozte ... ;-)

Jak přesný je přesný? Bez úpravy, měli byste očekávat, že několik procent odchylek cyklus kvůli nedokonalým 555 prahové napětí. Období bude také ovlivněn změnami prahové napětí a kondenzátor a odpor tolerance. Datasheet říká o 2% počáteční přesnosti na astabilní období. 5 nebo 10% by být standardní kondenzátor tolerance. Napětí a teplotní závislost je uvedena v datovém listu.

Podívejte se i am pomocí zpracování obrazu ... a můj fotoaparát je s obrázky v rámu rychlostí 5fps (tj. jeden pic po 0,2 sec). nyní, pokud mohu použít vedlo k záře na 0,2 sekund a pak odbočku na další 0,2 sec (pomocí náměstí vlna 50% n cyklus šířka pulsu =. 2s a tak časové období = 0,4 s) pak v jednom vedl rámečku být zářící a ve druhém rámu i bude vypnuto, pak ve třetí, bude zářit, a to pokračuje ... tak aby k tomu došlo můj náměstí vlna by měla být přesná, jak jsem uvedl výše ... tak co mám dělat? : -?

jako MKO říká, jak přesný je přesný? Dalo by se použít 1. mikrokontrolér hodiny freqiency generované krystalu (který může být velmi přesný) 2. mít časový přerušení v polovině období 3. invertního digitální výstup na každém přerušení mám vytvořené sine vln používají podobné techniky, např. časovač přerušení každou 1 / 360 z období - výstup sin (x) na každém přerušení, kde x je 1 stupeň, 2 stupně, atd.

pomocí Micro-Controller pouze na to vč. náklady na zbytečně .... to není možné žádným obvodem ... nebo ic ..... Podle mého názoru je nejlepší ..... 555, ale je třeba u kluků z myšlenky, aby bylo výstupní přesnější .... a pokud jde o "kolik přesný" Řekl jsem ve své poslední odpovědi na to, co musím udělat s tím .... n-li, že práce je úspěšně provádět ... pak je to přesné, podle mě ... ;-)

Spustit 555 při vyšší frekvenci, nebo ještě lépe, použijte krystal hodiny oscilátor s desetiletí proti rozdělit frekvence až něco užitečného, krmiva, že výstup do hodiny vstupu přepínání flipflop, aby vám vaši přesnou 50% pracovní cyklus , není forgeting, že každý používá flipflop rozdělí do frekvence 2. Nyní vše, co musíte udělat, je synchronizace s fotoaparátem. Není snadný úkol, že je to přesné, pokud ... Pokud má váš fotoaparát blesk příslušenství zásuvky, pak jednodušší způsob, jak by se řídit přepínání flipflops hodiny přímo z tohoto a všechny vaše problémy budou vyřešeny v jednom tahu.

pomocí mikrokontroléru náměstí vlna by být stejně přesný jako krystal (za předpokladu, vypočítat hodnoty časovače správně), můžete použít levný vývojový kit, jako microstick Microchip [url = http://www.microchip.com/stellent/idcplg ? IdcService = SS_GET_PAGE & nodeId = 1406 & dDocName = en548414] Microstick pro dsPIC33F a PIC24H Development Board [/url], že je soběstačný se na desce programátoru USB, záhlaví, takže si můžete připojit ITTO vlastní prkénko, bez kompilátory atd. atd. používáme mnoho z nich jako základ pro studentské projekty (undergradate a postgraduální)

a pokud jde o "kolik přesný" Řekl jsem ve své poslední odpovědi na to, co musím udělat s tím
jsem vám řekl o 555 očekávat přesnost, ale jste si na něj odkazují. Vypadá to, že nevíte, požadavky sami. Zcela souhlasím, že mikroprocesor s křišťálově bude dávat nejlepší přesnost. Také jsem myslím, že nastavení 555 časovače bude dostatečný pro vaše aplikace, ale jak si neřekl o skutečné potřebě, je to jen spekulace.

Souhlasím s tím, o přesnosti 555, pokud se snažíte, aby ji udrželi v synchronizaci s ničím jiným není fyzicky připojen k němu pak zapomenout. componant% a teplota bude unášení frekvence. Zapomeňte na 555, použití blesku při fotografování a hodiny flipflop v přepnout režim s fotkou tranzistoru. To bude stát přibližně 3,00 liber, je-li to. I když budete potřebovat opravdu dobrý blesk, aby udržel krok s frame rate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back