Generování sinusového průběhu pomocí PWM metody

M

Maverickmax

Guest
Ahoj Zatím jsem pochopit, vytvářet sinusový look-up tabulky. Teď potřebuji vědět, jak vytvořit algoritmus použít tabulku s PWM aby produkoval sinusoida. Každý dobrý návod nebo odkaz pro mě rozvíjet své znalosti v této oblasti? Maverick Max

Maverick Max období PWM musí být mnohem kratší, než sinusový období. Řekněme například, že období PWM je 256 se počítá a je 36 PWM období, po sinusový období (v každém období PWM je 2 * pi/36 radiánů nebo 10 stupňů). Řekněme, že na hodnotu nula, jsme pomocí PWM období 50%. Negativní jeden je 0% a pozitivní je 100%. Pro každé období PWM, můžete použít sine tabulky zjistit, jaké jsou vaše pracovní cyklus by měl být. Pro hřích (0), PWM = 50%, počet = 128. Pro sin (2 * pi/36), PWM = 59%, počet = 151, pro hřích (2 * pi * 2 / 36), PWM = 67%, počet = 171, atd. Takže váš výstup je vysoká 128, nízká 128, vysoká 151, nízká 256 do 151 = 105, vysoká 171, nízká 85, atd. po celou dobu sinusový průběh. V podstatě vše, co udělat, je porovnat v rozporu s příslušnou hodnotu v tabulce. Výsledek srovnání výnosů stav svého výstupu.

ahoj, PFA apllication poznámku AVR MCU generovat DTMF pomocí PWM. to by vám měl sdělit, jak generovat sinusový usin PWM.

[Quote = jonw0224] Maverick Max období PWM musí být mnohem kratší, než sinusový období. Řekněme například, že období PWM je 256 se počítá a je 36 PWM období, po sinusový období (v každém období PWM je 2 * pi/36 radiánů nebo 10 stupňů). Řekněme, že na hodnotu nula, jsme pomocí PWM období 50%. Negativní jeden je 0% a pozitivní je 100%. Pro každé období PWM, můžete použít sine tabulky zjistit, jaké jsou vaše pracovní cyklus by měl být. Pro hřích (0), PWM = 50%, počet = 128. Pro sin (2 * pi/36), PWM = 59%, počet = 151, pro hřích (2 * pi * 2 / 36), PWM = 67%, počet = 171, atd. Takže váš výstup je vysoká 128, nízká 128, vysoká 151, nízká 256 do 151 = 105, vysoká 171, nízká 85, atd. po celou dobu sinusový průběh. V podstatě vše, co udělat, je porovnat v rozporu s příslušnou hodnotu v tabulce. Výsledek srovnání výnosů stav svého výstupu. [/Quote] Fanděte, že mi nějakou představu ... Co o použití frekvence PWM, jako 5kHz a vytvářet 500Hz, zatímco fclk je 40MHz? Musím forumla na detemine na to? Maverick Max

pro 256 počítat pro každý impuls PWM jako jonw0224 řekl, co potřebujete, F (ČLK) = F (PWM) * 256 ve vašem příkladu: F (ČLK) = 5000 * 256, můžete použít frekvenční dělič na výnos této F (CLK).

Ahoj Vzhledem k tomu, podařilo jsem pochopit, jak generovat sinusový. Teď potřebuji vědět, jak se liší frekvence (rychlost). Ví někdo, jak na to? Maverick max

Můžete změnit své PWM období nebo (více preferované), můžete změnit počet period za PWM sinusový průběh období.

Máte nějaký příklad, abych se realizovat variabilní frekvence? Maverick Max

můžete použít RC hodiny zdroje, jako je LM555

Vlastně Im větší zájem o software ... Maverickmax

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back