GPS integrace s PSoC

T

tito_bahie

Guest
Ahoj všichni, mám Skylab skm53 GPS modul a musím ukládat svá data pomocí PSoC a já jsem uvízl může někdo please help

Dobrý den, Tito, já nejsem moc vědom GPS moduly, ale vím, že PSoC velmi dobře. Můžete mi, prosím, dejte mi vědět, jaké komunikační rozhraní používáte mluvit s GPS? S pozdravem, Anitha

Děkujeme za váš zájem jsem pomocí UART musím šetřit vzniku dat po začátku příkazu, který je v podstatě $ GPGAA a odeslat jej pomocí mobilního GSM modulu

Dobrý den, Tito, takže máte PSoC získávání dat z PC přes UART a přenos samé modul GSM, ne? Jak je PSoC mluvit do GSM modulu? Myslím, že je to standardní komunikační protokol, jako SPI/I2C/UART? Opět mi dovolte, abych znovu zopakovat, že nevím nic o GSM moduly, tak, dont vím, co interafce komunikaci používají mluvit s pozdravem mikroprocesory, Anitha

vlastně i GSM a GPS používat UART protokol. můj problém je, že když jsem se zachránit data z GPS do pole a pokusu o odeslání je pomocí GSM všechno, co si mají nějaké podivné symboly. Přenosová rychlost je 19200 GSM, a to GPS je 9600 Ještě jednou díky za Vaši odpověď Anitha

Nejprve je třeba zkontrolovat na začátku zprávy musíte uložit se tak děje aktivací RX8 nebo UART_RX přerušit pak pomocí libovolného UART funkce příjmu z listu můžete zkontrolovat přijaté dopisy, když rozpozná správný dopis přírůstek určité proměnné ( Například GPS_right) Pokud potřebujete zjistit několik dopisů, potom je nutné odhalit jeden po druhém, dokud si je v pořádku (pokaždé, když se přírůstek GPS_right dokud si je správné, nebo začít znovu od začátku), pak začne ukládat potřebné znaky afterthat , pokud potřebujete N znaky definovat globální pole o rozměrech N pak přírůstek další proměnné (např. GPS_received), pak dokončit UART_RX nebo RX9 přerušit pak se vrátíte do hlavního kódu a pošlete je pomocí GSM modulu

Díky všem za vaše odpovědi je můj problém vyřešen úspěšně

Díky všem za vaše odpovědi je můj problém byl vyřešen úspěšně
To by bylo hezké, kdybyste mohli sdílet to, co se děje. Špatné přenosovou rychlost, ...? Fórum je o sdílení znalostí. Bob

Můj problém je, že jsem pomocí GSM modulu i s jinou přenosovou rychlost než GPS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back