H-můstek zdroje nízkého napětí pro motor??

L

Los Frijoles

Guest
Vytvořil jsem H-můstek ovládané ATMega164P, který používá P-kanál MOSFETs na vrcholu a N-kanál MOSFETs na dně.Čerpá svou sílu z baterie NiCd od R / C závodní auto a napájí motor z uvedeného vozu.Oba N-kanál a P-channel FET mají ~ 33milliOhm RdsOn a baterie je schopna získat plný proud do motoru, když se spojil přímo.Nicméně, když jsem plug motor a baterie do H-můstek a mít ho běžet na 100% pracovního cyklu, motor trvá několik sekund před tím, než ještě začne otáčení a pak to nikdy nedostane až do plné rychlosti (mám připojený otáčkoměr k motoru).

Jsem přímý jízdy MOSFETs z mikrokontroléru, takže brány jsou jen svědky 5V, i když napětí na h-most je 7,2.Nicméně, dle mého osciloskopu MOSFETs nechávají plné napětí přes při vložení 330Ohm odpor v místě motor.

Nemám ponětí, proč h-most není schopen zdroj proudu do motoru, takže pokud tady někdo, jak všechny myšlenky bych ocenit je.

Nízkého napětí mikrokontroléru, a baterie nesmí být
schopna poskytnout MOSFETs bráně poplatku, které potřebují k
plně posílit kanál.Pokud máte standardní napájecí
FETs, ne "logické úrovně", chtějí 8-10V hit spec
RON hodnoty a mohou být subthreshold na 3V.

Nevím, to uC moc MOSFETs byt chtějí ampérů
přechodné brány pohon zapnout v rámci USA.Hit to s
10 mA výstupní buffer a budete čekat déle než
menstruace možná, a nikdy ani dostat plně zapnutý.

Start s drobným písmem, myslím.To, a osciloskop.

Stejně jako dick_freebird říká asi MOSFETs nejsou zapnuté dost silný.Potřebujete pár-mostu MOSFET řidiče polovinu rozhraní mikrokontroléru na MOSFET.Tento half-bridge řidič může být napájen z 7,2 a úroveň posuny logických signálů z mikrokontroléru do správné brány napětí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back