Half Bridge DC-DC Converter

G

Gadzooks

Guest
Já jsem postavil půl most DC-DC měnič, ale mají problém.Použil jsem MOSFET NCP5106A řidiče; Vd = 30 V; SUP40N10 NMOS od Vishay, fs = 40 kHz.
Přepínání signálů na brány MOSFET jsou správné.Nicméně, když MOSFET je vypnutý výstup bod mezi 2 MOSFET kroužky trochu (o 360 ns) a pak MOSFET, že právě vypnutý přepne zpět na zhruba 1 us (sám o sobě brány signálu je nízká).

Proč??

Máte-li atached dlouho (?) Kabel, který by mohl způsobit prsten, protože kabel bude chovat, jako mnoho kondenzátory v parallell a tlumivky v sérii.
Motor bude také chovat tímto způsobem.

Jeden důvod pro toto je pravděpodobně skutečnost, že NMOS nebude otevřena tak moc, že ji chcete.To znamená, že dostanete vyšší výstupní impedance, než chcete.

Řekl bych, že je indukčnost na zdroj MOSFETs.Řidič IC musí být připojen přímo ke zdroji podložku, aby sledovat provádění zatěžovací proud.

Jedná se o velmi častý problém při řízení MOSFET nebo IGBT.Vzhledem ke sledování indukčnosti zdroj může jít mírně negativní, což zvyšuje VGS tak otáčení přístroje zpět.

Společný oprava je dát čepici přímo přes bránu a zdroje přímo u FET.To zpomaluje FET trochu dolů klesající di / dt a tím snižuje účinky indukčnosti.Dolů straně zvyšuje spínací ztráty.

Dalším bodem je máte nějaké Peskování?

CD nízká FET by mohlo být překonání
Brána řídit síly na kroužku překročení; příliš vysoká
okraj sazby zvýší prsten amplitudy, příliš mnoho
výstupní kapacita při přepínání uzlu zvýší
kroužek energie a dobu trvání.

Slabá oddělení, který je čerpán z výstupu
rovněž možnost, a jakéhokoliv důvodu indukčnost na
řidič (nebo v poměru k nízké přepnout zdroj straně) mohou
také řidič odrazit ve vztahu k prime
hnacího ústrojí země-bod.

Welcome to EDABoard.com