Helical Resonator design

A

A.Gupta

Guest
Jsem navrhování spirálovitou rezonátoru (čtvrtvlnný), pro plazmové výboje. Navrhl jsem to pro 150 MHz, s vnějším štítem o 77 mm (3 palce) průměr podle vzorců uvedených v dokumentech. Rezonátor má vnitřní cívku s 4,8 otáček s roztečí 2,16 otáček / inch. Jsem stále rezonanční frekvenci na 133 MHz a také na 369 MHz (třetí harmonické). To je v pořádku, jak má počet otáček jsou trochu vyšší. Teoreticky bych měl dostat 50 ohmů zápas na 1/3 kola. Ale při připojení na teoreticky vypočtené pozici je zobrazeno VSWR ze dne 15. Dostávám VSWR = 2, v bezprostřední blízkosti k zemi a není možné jít nižší. Zdá se, že Q rezonátoru je mnohem vyšší, než teoretické hodnoty. To je nemožné, je něco špatně. Snažil změna cívka parametry, ale nešlo to impedanční přizpůsobení. Prosím, naznačují, co dělat dál.

Q faktor rovnice šroubovice rezonátoru většině případů je s odkazem na nezatížené-Q, která může dosáhnout velmi vysokých hodnot. Pro nejlepší impedanční přizpůsobení, místo toho používat jen vodičové připojení ke kohoutku rezonátor, budete muset použít řady čalounění kondenzátor, a upravte jeho kapacitu ve shodě různých otáčení poměry (možná třetina poměr by měl být v pořádku), dokud se neobjeví nejlepší VSWR. Pokud šroubová rezonátor je součástí multi-pólového spirálního filtrem, bude tato kapacita bude mírně lišit dostat nejlepší VSWR, nebo jak se v požadovaném charakteristiku filtru.

Q faktor rovnice šroubová rezonátoru ve většině případů je s odkazem na nezatížené-Q, která může dosáhnout velmi vysokých hodnot. Pro nejlepší impedanční přizpůsobení, místo toho používat jen vodičové připojení ke kohoutku rezonátor, budete muset použít řady čalounění kondenzátor, a upravte jeho kapacitu ve shodě různých otáčení poměry (možná třetina poměr by měl být v pořádku), dokud se neobjeví nejlepší VSWR. Pokud šroubová rezonátor je součástí multi-pólového spirálního filtrem, bude tato kapacita bude mírně lišit dostat nejlepší VSWR, nebo jak se v požadovaném charakteristiku filtru.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back