[help] 32-bit CMOS Statické Sčítačka s minimální plochu Delay2prod

M

Mailkit

Guest
Ahoj všichni,

Doufám, že všichni jsou v pořádku.Jsem student EE a byly vyzvány, aby vytvořily 32-bit CMOS Statické Sčítačka s minimální plochu, Delay-Squared produktu.No já jsem hledal nějaké nápady a pomoc při získání mi začalo.Jakýkoliv druh pomoci by to pro mě hodně.

Důležité poznámky, které mi.
Cílem je navrhnout nepodepsaný 32-bit výbavy pomocí statických CMOS buňky, která má minimální AD2 rozhodující hodnotou (Area.Delay2 produktu.) Vaše výbavu architektura může být kterýkoli z logaritmické (strom) výbavu, například Brent -kung nebo Ladner-Fischer zmije.Můžete alternativně provést proměnnou délkou-Carry-bypass výbavu nebo variablelength Carry-přírůstku zmije.Výběr je na vás.Bonus zásluhu na těchto vzorů dosáhnout minimální AD2 hodnotu.Využití dynamických logických obvodů nebo jakékoliv zřetězení je přísně zakázáno.

Vstupy výbavu jsou vstupní provádět (C0) a operandy (A1 až A32) a B (B1 až B32). Výstupy výbavu jsou součtem bitů výstupu (S1 až S32) a odchozí provádět (C32 ).Předpokládejme, že součet a konečné provádět výstupy fanout o 4 zatížení, tj. každý je hnací kapacitní zatížení 4Cinv, kde CINV je brána kapacitní minimální velikost-statické měniče, kde (W / L) p = 2 * ( W / L) n.

Doporučené Design kroky
(A) přezkoumat různé výbavu architektury a vybrat ten, který si myslíte, že bude mít nejlepší celkový výkon, pokud jde o AD2 rozhodující hodnotou.
Tip: Můžete provést šedé pole a černé logické prvky box a
nárazníků (viz skripta z výbavy pro definici těchto krabic), rozbalte a
charakterizují každou pro rychlost a prostor, a využívání informací pro odhad AD2
hodnota za celý design.To vám pak umožní vybrat si to nejlepší cíl
Architektura brzy, aniž by museli jít přes čas-náročná architektura změny
po úplném rozložení.

(B) instanci a floorplan různé šedé a černé skříňky podle odpovídající architektuře sítě PG, jak kompaktně, jak můžete.Ujistěte se, že obsahuje buňky, které vypočítají bitový propagovat a vytvářet signály a buňky, které vypočítají částku bitů a konečné provedení bit (C32).

(C) Připojte jednotlivé buňky a zároveň se snaží minimalizovat drát délky na načasování kritické cesty a minimalizovat plochy obdélníka, které uzavírají svůj celkový design layout (všechny vaše buňky a směrování včetně energie a kolejnicím na základové desce.) Oblast tohoto minimálním uzavíracím obdélník nastaví hodnotu prostoru v AD2 metrických.Můžete velikost tranzistorů, vložka nárazníky, do přeložky, vstup re-objednávání, atd. s cílem minimalizovat nejhorší-případ šíření zpoždění od provést do výstupní bit, který je set (zpoždění je s největší pravděpodobností od C0 až S32. ) To je vše v magii.

(D) Výpis rozvržení IRSIM a zkontrolovat funkčnost vaší výbavy pomocí zkušební stolici.My vám poskytne velký soubor typických vstupních rytmem.)

(E) Výpis rozvržení HSPICE a zkontrolovat výkon vašich navýšení pro několik-case vstupní vzory a nejhorší zpráva největší ze všech těchto zpoždění.Tato poslední hodnota nastaví zpoždění v AD2 metrických.Zajistíme pro Vás malý soubor nejhorší-případ vzory.Předpokládejme, že oba vstupy a provádět v přijít ve stejnou dobu a mají náběhu 10 ps.

(F) Vypočtěte AD2 metriku pro váš návrh.Můžu design 32-bit výbavu, ale já jsem zmatená, jak se minimální plochy Delay-Squared produktu a myslím, které faktory je třeba zvážit a, jak snížit, je trochu problém pro mě.Případné malé nápady či pomoc pomůže mi hodně.

Poděkoval vám všem za váš čas a trpělivost
přání
MK

Statický CMOS znamená stejnou hodnotu PMOS a NMOS tranzistor.Takže u nemůžete použít minimum PMOS jako řidič, jako je dynamický design.

Použijte architekturu, které se skládají méně brána, výbavu lze plně provést pomocí NAND a X-OR brána jako příklad, ale to znamená, že u Nedd 3 NAND a 1 X-OR, bude produkovat velké obvodu.Najít další architekturu pro jeden bit plné výbavy, a pak budovat svůj 32 bit design.

Méně prostoru a menší zařízení budou v důsledku menší zátěž kapacitní, pak v důsledku rychlejší přepínání.

být zavázán jeden milion za Vaši odpověď, budu hledat plnou výbavu s minimální branami a začít stavět aľ na 32 bit.Ale můžete zaostřit nějaké místo, kde bych mohl sehnat výbavu architektura comparisions, pokud jde o propogration zpoždění, méně prostoru času atd.??

Díky ještě jednou
Přání
mk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back