Help needed s TopSwitch SMPS

R

Rajo

Guest
Navrhl jsem SPMS pomocí Top-Switch II rodiny z Power Integartions.Výstupní napětí 12.5V a výkon je 25W.Zpětnou vazbu jsem použití je opto/Tl431 zpětnou vazbu.
Můj problém je, že přechod vstoupí auto-restart režim po celou dobu, stále stejně vysoká jako 3.8V na výstupu během "normálního provozu".To znamená, že zpětné vazby nefunguje, samozřejmě.

Podíval jsem se na mozků napětí a vypadá to téměř perfektní - žádný hluk, ani žádný up-napětí tretry, když spínač vypne.

To, co vidím, a zdá se být zdrojem můj problém je, že po zapnutí-pravidelný cyklus, superseceding 3-4 na

cykly jsou velmi krátké, dalo by se říci minimální, myslím, že to je důvod, že výstupní napětí nepřekračuje dostatečně vysoké, protože

to velmi brzy vstoupí auto-restart.Totéž se děje, když odpojíte zaujatost vinutí.

Topologie Používám je od referenčního designu 204A, rozdíly jsou pouze R4 (40k místo), C1 (22U), D2 (MUR820) a C3 (100U).Přepínač Top224.

Jsem opravdu velký problém s tím, a jakýkoliv pomoci chtěl bych být ocenil.Já jsem se snažil sám mnoho a dodal, kondenzátory přes kontrolu a pin zdroj, atd., ale stále marně

Já jsem připojení topologie SMPS
Omlouváme se, ale musíte přihlásit do zobrazení tuto přílohu

Nejprve je nutné zkontrolovat všechny spoje, co C2 1000mF je to totéž, pak ověřte polaritu vinutí jsou kritické a třetí ověřit optočlen (lepší změnit) a podívejte se na topologii PCB existují kritéria applyed.Ještě jedna věc, jaký druh jádra transformátoru používáte-je to dobré pro 100 kHz a jste z vinutí s minimální parazitní indukčnost?

Z mé zkušenosti s těmito zařízeními, ujistěte se, že nemáte příliš mnoho úniku indukčnost v vinutí (obvykle v důsledku nedbalé vinutí / konstrukci, ale že se ukáže jako bodce V na mozků).Také jsem našel je velmi citlivý na množství magnetizace aktuální potřeby v rámci konkrétního transformátoru design.Je možné, že to způsobí, že vnitřní aktuální překročení hranice předčasně a po resetu zařízení do svých rukou.

Jeden způsob, jak zjistit, je držet současné sondu v souvislosti mozků a sledujte strmost stoupající proud v časovém intervalu, který je na vypínač a zkontrolujte, zda v případě náhlého zvýšení sklonu proudu (ukázat možná saturace jádra nebo v jiných termínech, v případě likvidace začíná působit spíše jako kus drátu než indukčnost), nebo jako alternativní test, vložte moc rezistor v sérii s mozků do nižší špičkový proud.Pokud se jednotka chová (bude se sníženou thru-dát samozřejmě), víte, kde hledat.Můj odhad je mag proud je příliš vysoká.

Ještě poslední věc: hvězda-spojení bodu na zem zdroje jsou velmi důležité!

Myslím si, že mag proud je příliš vysoká,
Možná, že je možné použít ungap ferit pro transformátor, problém je v každém případě na transformátoru.

Děkuji vám všem kluci pro zpětnou vazbu.Jsem odstranil přechod z DPS a bude dělat určité zásahy na PCB o připojení zdroje, doufejme, že to bude řešení.Pokud ne, pak budu kontrolovat transformátoru.

Thanx again, mohl bych přijít znovu s výsledky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back