HELP, programování MCU AT90S8535

E

ee_cchac

Guest
Vážení všichni odborníci,

situace:
Nedávno jsem dostal AT86RF211 vývojový kit, který MCU je AT90L8535.
V této sadě je disků obsahuje některé program C.a některé z nich. hex soubor.

Také jsem se dostal STK500 Starter Kit.

Chci t použít C program na programech to přes WinAVR.ale zdá se nefunguje.
Tak jsem najít ICCAVR, ale stále nefunguje ...... Pak jsem použití IAR.ale ... ztratit ....

Problémy:
1> Existuje nějaký dobrý překladač tak, že mohu complie C program do. Hex soubor pro AVR Studio?
Co to bude?kde bych mohl najít?

2> Není-li takový překladač?mohu třeba použít AVR Studio pro mé programování?Je to těžké?Mám jen málo znalostí o 8051 ..... Co bych měl odkazovat na?

3> odkazují na tyto referenční program v disků.existuje termíny ICCAVR a XLink.
Co jsou zač??Mám jen málo informací webového formuláře.Ve skutečnosti, já jsem šel do nějaké AVR tutorial, který se vyskytuje v některých předchozí téma v naší diskusní skupině (tj. * tento * EDAboard).ale já stále nezná ......Doufám, že umí pracovat s C. .... Prosím pomozte mi ~ ~Děkuju za pomoc.

Citace:

1> Existuje nějaký dobrý překladač tak, že mohu complie C program do. Hex soubor pro AVR Studio?

Co to bude?
kde bych mohl najít?

V první řadě, takže díky za vaši pomoc.ale jsem ještě nějaké mást.Doufám, že mi může pomociCitace:1> Existuje nějaký dobrý překladač tak, že mohu complie C program do. Hex soubor pro AVR Studio?Co to bude?
kde bych mohl najít?
Ve skutečnosti jsem použil několik z nich a všechny z nich funguje perfektně ..
I nadále používat WinAVR a nemám žádné problémy na obecné hex, aby mi naprogramovat MCU.Ale není zmatený ..
AVR Studio umožňuje simulovat váš kód a program vaší MCU (a ladění, přes JTAG) atd..,Tak co je třeba udělat?Takže, je to znamená, že mohu otevřít C program v AVR Studio (* podobný pomocí C Visual Studio *) udělat následující věc?test.c ==> test.hex a pak vypálit na MCUCitace:2> Není-li takový překladač?
mohu třeba použít AVR Studio pro mé programování?
Je to těžké?
Mám jen málo znalostí o 8051 ..... Co bych měl odkazovat na?
Můžete použít AVR Studio pro kompilaci ASM kód (C compileing provádí externí kompilátory) ...
Jak zmíněna výše, můžete použít AVR Studio pro program vám MCU (přes ISP nebo JTAG) ..
Ale ujasnit si své potřeby ...je to znamená, že musím nejprve změnit veškerá nezbytná. c,. h soubory do. ASM soubor, pak. hex souboru a vypálit?Pokud ano, vadilo by ti mi říci, jak k formě. ASM soubor?
Je to pouze jeden. ASM soubor?

Z mé strany, jsem se použít:WinAVR sestavitPonyProgu aby program mých MCU
je to znamená:použití WinAVR změnit všechny. c a. h soubor do. hex ==>použít AVR Studio ladit. hex soubor ==>AVR Studio bude hořet až k MCU, pokud úspěchu.Pokud ano, veškeré kroky nutné věnovat pozornost.
Například, nastavení, Makefile ... e.tc
Přidáno po 3 hodiny 8 minut:Vážení odborníci

Kromě výše uvedenou otázku, zjistil jsem, že když jsem za použití WinAVR, myslím, že je třeba vytvořit Makefile.

howerver, já nevím, jak se zachází s zdrojový soubor Assembler .....

by někdo mě učit, jak to udělat tak??

Také si myslím, já používám C jazyka.sem tam výběr typu jazyka, mám vybrat:
C / C ........ nebo
C #

THz ~ ~

Citace:

Takže, je to znamená, že mohu otevřít C program v AVR Studio (* podobný pomocí C Visual Studio *) udělat následující věc?

test.c ==> test.hex a pak vypálit na MCU

Děkujeme Pro yourrespone.

Nicméně, stále mám problém s complie to ...
Nyní jsem pomocí WinAVR na complie C program .... tam ještě spousta jeho problému.Nemůžu zjistit, že je kvůli kompilátoru nebo C program neodpovídá s WinAVR ....

I nyní upload těchto kód C (* 100% uložit *)..... naději, každý by trávit čas, aby mi pomohl ~ ~

super díky ....

software pomocí:
AVR Studio 4,1
WinAVR V2.05.32
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

No ...Nevidím makefile ....zkuste použít novější WinAVR (20040720)

Ale já prostě píchat váš kód a viděl __flash instrukce nebo __interrupt nebo něco jiného ...

Ve skutečnosti, měli byste se podívat na WinAVR manuál a AVR-libc, který poskytuje funkce a makra, aby to, co chcete.
Interrupt nejsou zpracovány tak, hledat SIGNAL () nebo přerušit ()

sorry ... stále ještě velmi pochopit .... může být
mohl bys mi dát odkaz na dl nejnovější verzi WinAVR?

Ano samozřejmě:

SourceForge stránce: http://sourceforge.net/projects/winavr
Přímý odkaz na zrcátka: http://prdownloads.sourceforge.net/winavr/WinAVR-20040720-install.exe?download

BTW bys měl jít a přečíst si některé články v http://www.avrfreaks.net (to je místo, kde jsem našel vše, co potřebujete pro věci AVR)

Omlouváme se na předchozí respone, že jsem ve spěchu udělat něco přes jiného.tak tak jsem se číst pozorně ....Vlastně jsem už pomocí 20040720 verzi.a *. c programy byly dány atmel (* přiložte na AT86RF211 kit * rozvoj).Nemám psát nebo upravovat tato kód .......

I nyní zmást o WinAVR ..... Myslím, že pokud je problém z těchto zdrojových kódů, nebo i chybí některé knihovny pro WinAVR .......

Budu mít na čtení těchto vztahů uvedených v předchozí respone.Vlastně, co chci, je napsat program v jazyce C a pak změnit na *. hex soubor, pak vypálit na MCU .....

Nápověda Nápověda .......

Pro to, co chcete dělat, zkuste začít od například poskytovat s WinAVR ...

FYI: C nebyl vytvořen pro embedded vývoj ...Tak každý kompilátor, které jsou kompatibilní C se musí vypořádat s embedded zvláštní requierment as, dal kód do určité části paměti, přerušení a tak dále ...
To je důvod, proč každý vložený C kompilátor bude dělat něco, co vlastní interagovat s přerušení ...

Některé z nich je jednoduše řečeno neplatné isr_myintfunc (void) přerušení 0xyy ...
ostatní bude vypadat: __interrupt__ neplatné isr_myintfunc_void ()...

pro AVR existují dvě funkce, které reagují na přerušení:

SIGNAL (# trapnumber)
Interrupt (# trapnumber)

BTW, jsem se obvykle pracuje s AVR, ale dosud se snažil své RF MCU, pak, nejsem si jistý, jak by mohly být v souladu srovnání se standardními AVR (ATtiny, AT90S, ATmega)

Vážení,

Mám nyní následující otázku bych se zeptat.

1>> Co jsou to v níže uvedeném seznamu?
b> Jaké jsou funkce jednotlivých věcí?

GCC.
ChipBlasterAVR.
Kód verze C kompilátoru.
IAR systém, který je IAR Embededd Workbench pro Atmel AVR assembler
ImageCraft, ICCAVR
WinAVR

2> je kniha s názvem: "embedded C Programování a Atmel AVR" od Batnett, Cox & O Vyřazená.ISBN 1401812066 dobrou knihu

vztahuje?je tato kniha může převést C program na správném formátu souboru a vypálit na MCU, 8535?

1.
WinAVR
Codevision
Iccavr
IAR ...

Všechny z nich jsou C překladačů pro AVR ucontrollers;
Doporučuji vám začít s Codevision!

2.Ano, jsem slyšel, že je to velmi dobrá kniha, zejména pro začátečníky!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back