Help: Simulate Kuželové rohu Anténa v HFSS

H

huiyuzz

Guest
Nazdar,

Jsem se pokusil simulovat Erlenmeyerova roh anténu pomocí HFSS.Chci zjistit, zda vložením dielektrické na konci tohoto vlnovodná (snaží se použít jako kontaktní čočky?), Bude snižovat beamwidth nebo se zaměřují na určité místo (podobně jako v optice).

Nicméně z mého simulace, jsem dostala nežádoucím výsledkům, jako je snížená zisk, atd. Myslím, že to je proto, že
jsem vytvářející v daleko-pole.

Takže, jak bych měl zkontrolovat, v blízkosti-vzdálenost, zda energie může skutečně soustředit v určitém okamžiku před diffracted opět ..
Naposledy upravil huiyuzz dne
20. října 2004 5:25; editovaný 1 čas celkem

Tato kniha může být užitečná pro vaše simulace:

Soild dielecrtic roh antény by Salema etal

Z mé simulaci (skutečně provedených MWS, @ 5GHz)
se zdá, že tam někteří E hotspot na konci otvoru ..Je
to správné, protože váš návrh?
Měli byste provádět žádné speciální výpočet dielektrické koule?
Jsem otevřen pro další diskusi, jde o

eirp

HI,existuje několik E hotspot na konci otvor

Ano, chci E-oblasti zaměřit na určité místo mimo roh.A chcete vědět, v porovnání s modelem bez objektivu, poměrně v magnitudy kolik více energie, mohou být soustředěna.

Nicméně jsem vynese blízké E-oblasti hodnot pro lesní roh a bez dielektrické.Jsem zjistil, že ačkoli je hot spot ouside otvoru je prokázáno, také s "horn_01.gif" eirp je připojeno; skutečná síla je menší ve srovnání s žádnou viditelnou hot spot, ale celá oblast je na vyšší E-pole.

Připojuje se moje parcel pro blízké pole-Vs normalizovaly vzdálenost.Měli byste provádět žádné speciální výpočet dielektrické koule?

Právě teď jsem absolutně žádnou představu, jak tvar dielektrické, která by měla působit jako čočka, může poskytnout optimální výsledek.

Jakýkoliv návrhy?

na zdraví
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back