Help!

S

svenchen

Guest
Já jsem pracoval na grafické výpočty v těchto dnech.

Dobrý odmocniny provedení na hardware.

Mohl by někdo nabízí něco dobrého papíru na to?

Many thanks.

Hledám papírové on-line, s trochou štěstí tak daleko.
Našel jsem ho v minulosti - je to jen otázka času.

Pro většinu případů budete chtít "reciproční square-root" algoritmus.Algoritmus je iterační, a vy skončíte s x ^ -0,5.
To je v pořádku - jen vynásobit x Až budete hotovi, a máte x ^ 0.5.

Uvedený formulář slouží (pokud vím), ve většině DSP a FPGA, protože to dělá nejméně použití rozděluje.Přidána poté, co 16 minut:Stále hledáme, ale musím udělat pár věcí - Nevěřím, že to je to, co jsem našel v minulosti, ale to bude začátek:

http://www.pldesignline.com/howto/180203299

(Podívám se trochu později)Added po 6 minutách:Také - hledáte plovoucí-bod implementace?Nebo možná celé číslo s extra frakční kousky?

Jejda
Byl jsem jako blázen.
Vynásobit x Až budete hotovi, a máte x ^ 0.5.
Poměrně málo dokladů o vzájemných square-root, nebo říct, inverzní odmocninu lze najít na internetu.

Ale může být naivní otázku, musíme navíc vynásobit, který by mohl stát tolik?

Hodnota bude normalizován na 1.x0x1x2 ...... xm.

Opět, díky moc.

Kdepak - jste blázen.
Tyto druhy algoritmů jsou obvykle vymyslel lidí s názvy jako Newton, na rozdíl od "Charlie Baker" dole na ulici.

Nebojte se o další navýšení množí - moderní hardware se velmi dobře množí se v dnešní době.

Absolutně nejlepší algoritmus, co jsem kdy použít (aniž by je viděli, co se děje uvnitř černé skříňky se) provedeno TI pro jejich TMS320C4x linku DSP.

Jednalo se "přibližný reciproční odmocniny", že jsem vás 8-bitů blíže udělat za iteraci - čtyři opakování, a ty jsi dobrý pro 32-bitové číslo.Added po 10 minutách:Další dotazy z mé strany ...Vzhledem k tomu, že používáte tento pro grafiku, je větší problém, že jste jen vědět, kdy jog pixelů při vykreslování něco?
(to by byl podobný, kolik hodnotu odmocniny změny, na rozdíl od hodnoty sám)

Pokud ano, existuje řada knih (Graphics Gems), které budete chtít mít přístup a poučit.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back