HFSS simulace z paměti

P

ptshao

Guest
-------------------------------------------------- -----------------------------
Ahoj, kluci:
Mám nějaké problémy v mém HFSS simulaci.Můj případ je velmi tenký film antény, kolem 1um tloušťky.Vím, že velký poměr délka / šířka do tloušťky je špatné pro záběru a simulace, ale musím.Každý běh končí s chybami, jak následuje.Teď jsem připojit svůj projekt zde.Mohl byste prosím, zkuste jej spustit a komentář?
Thank you very much in advance!

MeanderLineAntenna1
HFSSDesign1 (DrivenModal)
[error] Out of memory (5:41 AM Sep 18, 2008)
[error] Simulace dokončen s výkonem chyba na serveru: Místní počítač.(5:41 PM Sep 18, 2008)Omlouváme se, ale musíte přihlásit do zobrazení tuto přílohu

To se sblíží na 5. průkaz a simuluje v počítači na 23 minut.58459 čtyřstěn, 1,95gigabajt použité ram.
Možná, že nemáte dostatek paměti RAM nebo vaše stránky souboru je nastavena příliš malá.

Vážení toonafishy:
Za prvé děkuji za vaši pomoc vřele.Mám jiný výsledek.Běží 40 minut, a 165.858 tetrahetra a pak konec se z paměti.Se můžete obrátit na profil jsem vyvážené z HFSS.Permanentky a konvergence pozemek je availbe také v přiloženém.Nemám tušení, proč tam je rozdíl mezi vaše a moje.Vítejte odborníků se vyjádřit.
Díky vám všem!
BTW: 4 GB RAM je v mém počítači, ale jen 3.24GHz může být viděn v majetku svého počítače.

Nazdar,
Dostal jsem ur e-mail a myslím, že u může pokusit o snížení požadovaných prostředků pouhou polovinu struktura a simulovat polovinu.Vzhledem k obrazu veta, může u zkuste použít symetrii, protože ur struktura je dokonale symetrický.Aby bylo možné udělat, vyberte všechny objekty (Ctrl A) a pravým-klikněte na anténě -> boolean -> split -> yz -> mít negativní fragment (nebo pozitivní, je to stejné).Nyní u mít polovinu strukturu.Potom se záření podmínky pro všechny tváře airbox s výjimkou jednoho na rovinu symetrie a aplikovat záření stavu.Na tváři ležící na rovině symetrie, musí se u symetrie stavu.Volba správného symetrie závisí na elektrický proud a proti směru na koncentrovaný přístavu.
V takovém případě se volba je E symetrie (viz obrázek věta pro více informací).3. věc udělat, je nastavit impedanci násobič.V takovém případě, pouze s e-typu symetrie, zvolte imped.multipl.ve výši 2.Tímto způsobem můžete snížit zdroje potřebné téměř o polovinu.
Zkuste přiložený soubor.
Druhou možností by mohlo být snížení simulační čas tím, že mění kovu (což je solidní) s list.Dobré vodiče znamenat vysoké záběru.Potom se konečná vodivost hranice na tento list a vyberte požadovaný (emulované) tloušťku a vodivost.Tím se snižuje ok v dobré dirigenty.

Dejte mi vědět.

I.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit do zobrazení tuto přílohu

Byste očekávali stejný výsledek.I am using HFSS 11.1.1.Jakou verzi používáte?Vypadá to, jako když jste se přestěhovali do vaší cílové o něco větší než 0,02, to by konvergovat dříve a možná vyhnout paměti problém.Vím, že vyšší počet přejezdů sblížit, více čtyřstěn a více paměti.Váš počítač má stejné množství paměti jako já.Na mém projektu dělám, když jsem dělat box vzduchu menší, je potřeba méně paměti.Můžete zkusit to.I'm just learning HFSS, takže nemohu dát znaleckým posudkem.

Ahoj, kluci:
Chtěl bych poděkovat vám všem, zvláště k Ivan_ a toonafishy.Jsem vyřešil problém s pomocí Ivan_.A myslím, že je toonafishy návrhy jsou správné.Myslím, že závěry, ke snížení požadované paměti patří:
1.Využití symetrické roviny hranici, pokud váš struktura sysmmetrical.
2, Config tenký filmconductor podle altenative plechu s konečnou vodivostí hranice.
3 Vyberte vrh větší konvergenci omezení.
4 Použití PML nahradit záření hranice.
Nemám poven 4. přístup.Ale myslím, že máte-li podobnou otázku, můžete vyzkoušet jednu nebo všechny z těchto metod.
Pro snížení airbox ke snížení spotřeby paměti, to nemohu říct.Já si minimun požadované vzdálenosti od záření komponenta je čtvrtina vlnové délky.Nemám idear-li si nechat pomluvy velikost vzduchového filtru.Hope někdo může komentovat tento bod.
Díky opět za vás všechny!

Neexistuje žádný důvod, proč se zdá, že přidáním PMLs může snížit požadované paměti.
Může nějaký jiný chlap to vysvětlit?

Díky!

ptshao napsal:

Ahoj, kluci:

Chtěl bych poděkovat vám všem, zvláště k Ivan_ a toonafishy.
Jsem vyřešil problém s pomocí Ivan_.
A myslím, že je toonafishy návrhy jsou správné.
Myslím, že závěry, ke snížení požadované paměti patří:

1.
Využití symetrické roviny hranice, pokud váš struktura sysmmetrical.

2, Config tenký filmconductor podle altenative plechu s konečnou vodivostí hranice.

3 Vyberte vrh větší konvergenci omezení.

4 Použití PML nahradit záření hranice.

Nemám poven 4. přístup.
Ale myslím, že máte-li podobnou otázku, můžete vyzkoušet jednu nebo všechny z těchto metod.

Pro snížení airbox ke snížení spotřeby paměti, to nemohu říct.
Já si minimun požadované vzdálenosti od záření komponenta je čtvrtina vlnové délky.
Nemám idear-li si nechat pomluvy velikost vzduchového filtru.
Hope někdo může komentovat tento bod.

Díky opět za vás všechny!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back