Hspice vs Spectre

• Thread starter hung_wai_ming@hotmail.com
  • Start date
H

hung_wai_ming@hotmail.com

Guest
Byl jsem pomocí Hspice od mého prvního designu.Pak jsem se přejít na Nanosim a HSIM
pro rychlejší simiulation výsledky.Nicméně, nikdy jsem zkusit Spectre.Může mi někdo říct
výhody, které obvod má být použita především v Spectre v porovnání s Hspice?

Vždycky jsem používal s Spectre.Jak jsem pocit, přízrak se snadno používá prostředí.Můžete snadno kontrolovat a upravovat schéma, stejně jako simulace zřízení, a můžete si dělat většinu vašich simulace a analýzy pracovních míst ve Windows nebo menu formě.Pokud jste však nebyly nikdy použity Spectre, může to trvat nějakou dobu, abyste se s nimi seznámil.
Také jsem slyšel, jak někdo řekl, že Spice je přesnější, a často způsobují konvergence problém, rychlost je poměrně pomalý, než Spectre.

tak u simulovat všechny obvody v přízrak.
Jaký druh okruhy u používám?
Líbilo se u porovnat výsledky mezi sim & skutečnou křemík pro kontrolu účinnosti simulátoru?

strašidlo je populární dnes pro analogové design.Téměř všechny slévárna může poskytnout strašidlo a hspice model.

Ano, myslím, že strašidlo je vhodnější pro analogové obvody simualtion.Používám ji pro simulaci obvodů jako zesilovač, napájení a řízení technologického procesu od 2um bipolární do 0.5um CMOS.
Z mé zkušenosti, simulace výsledek je v souladu se skutečnými křemíku.Samozřejmě, záleží na přesnosti modelů.

Já také použít strašidlo pro OP, ADC, a DC / DC regulátor.
To je populární pro naši společnost.

Ahoj všichni,

Myslím, že jsem, aby to rovnou pro všechny.Navrhl jsem operační zesilovač, bandgap, regulátor, usměrňovač a s HSPICE a rovněž kontroluje simulace s Spectre, a křemíku výsledky.

Jak možná víte, BSIM modely jsou nejpřesnější modely existují pro MOS tranzistorů.Tyto modely jsou pro HSPICE.Jak ve skutečnosti, HSPICE je zlatý standard simulace, což znamená přesnost ostatních simulátorů, je v porovnání s HSPICE.Také HPICE má velmi dobrou rychlost a konvergence, lepší než Spectre nebo jakékoliv jiné simulátoru.Takže pokud přesnost simulace, konvergence a čas simulace je důležité pro HSPICE by měla být dle vašeho výběru.

Nicméně, v Sepctre, máte více možností pro simulace.Můžete to udělat LVS jednodušší.V celkovém, Spectre je více uživatelsky příjemný.Také myslím, že pro okruh RF, Spectre je přesnější než HSPICE.

Doufám, že moje vysvětlení pomůže.

Operační zesilovač

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back