HyperTerminal komunikace W / 8051

S

spyghost

Guest
Dobrý den, chtěl jsem se ovládat něco přes 8051 tím, že rozhraní k počítači přes HyperTerminal. jednoduchého diagramu je na obrázku:. PC (Hyperterminál) 8051 [něco kontrolovat] ve skutečnosti to, co jsem po rozhraní mezi PC a 8051 , rozhraní [i ] něco řídit [/i] není problém, protože by se lišit o uplatňování Zde jsou některé z mých myšlenek: - budu používat sériový port 8051, protože je propojen W / sériovému - budu používat pouze 2 řádky, TX a RX z těchto myšlenek, se zvýšil na tyto otázky: - Je možné není použití AT příkazů? - Jako podpora na předchozí otázku, mi umožňuje vytvořit vlastní příkazy tak, aby to, co vidím v okně programu HyperTerminal je výzva, která čeká na povel? - Jsou TX / RX linky ze sériového portu dost pro provoz výše popsaných? Nebo i nadále potřebovat jiné kontrolní linie sériového portu počítače?

Ahoj Myslím, že se můžete podívat 8051 sledovat program na webových stránkách Intel nebo si přečíst 8051. Tento program podporovat rozhraní mezi PC a 8051 k ovládání dalších zařízení, jako jsou: stejnosměrný motor, krokový motor, LED rady a další ... Myslím, že tento program je podobný malý operační systém v 8051. To mohou získat informace o Instruktážní z PC a to i kontrolu periferní.

[Quote = hoangthanhtung] Ahoj myslím, že se můžete podívat 8051 sledovat program na webových stránkách Intel nebo si přečíst 8051. Tento program podporovat rozhraní mezi PC a 8051 k ovládání dalších zařízení, jako jsou: stejnosměrný motor, krokový motor, LED rady a další ... [/Quote] to máš ještě odkaz k dispozici? Nemohu najít 8051 sledovat program na stránkách společnosti Intel [quote = hoangthanhtung] Ahoj myslím, že tento program je podobný malý operační systém v 8051. To mohou získat informace o Instruktážní z PC a to i kontrolu okrajové. [/Quote] bych v tom nějaký rozdíl, jestli bych použít HyperTerminal? co nejvíce bych raději jít o tom, jiné aplikace řídit provoz uC protože jsem zaměřených multiplatformní přístup (Linux, UNIX se termnial programy jako je Hyperterm ms)

Všechno, včetně své vlastní sadu příkazů, záleží na firmware 8051. Musíte pouze nastavit HyperTerminal navázat spojení bez použití handshakesignals. To je vše. Je-li "A" je stisknuto hyterterminal 8051 UART dostane charakter 0x65 ("A"). Je-li 0x66, je odeslán z 8051 uvidíte "B" v HyperTerminal. Balící příkazy v protokolu (Z-modem atd.), není nutné, ale může být provedeno. Jediný důvod, proč používat jiný terminalprogram je, že HyperTerminal chování je někdy trochu divný a nepříjemný ... Mik

To je divné ... (Nebo je to jen mě) je ekvivalent "A" v ASCII 0x41 ne? 65 je desítkové. znamená to, že Hyperterm posílá desetinné hodnoty a není hex? [Quote = M! K] Omotávky příkazy v protokolu (Z-modem atd.), není nutné, ale může být provedeno.
Já nepotřebuju, aby to zabalit, protože by náklady na další instrukce . všechno, co jsem po chvíli je Přímý odkaz / komunikace mezi Hyperterm a UC. [Quote = M! K] Jediný důvod, proč používat jiný terminalprogram je, že HyperTerminal chování je někdy trochu divné a nepříjemné ...[/quote] co terminálu programy, můžete si navrhnout pro Windows?

Windows má již terminálu programy v komunikačních nástrojů.

@ Spyghost: Hyperterminál je v pořádku. Tak dlouho, dokud nebudete používat od přenosného počítače na WinXP na 115200 baud, protože má problémy, pak se (neptejte se mě proč, když jsem si přečetl na sériový port funguje) a pošle HyperTerminal ASCII. To znamená, že "A" je posíláno jako 0x41 a "A" je posíláno jako 0x61 (to je asi chyba). Není něco divného na to! Ale buďte opatrní s výběrem možností v Hyperterminal! Hardwarové řízení toku dat je ve výchozím nastavení. Možná by bylo lepší ji nastavit na hodnotu none! Také zkontrolujte, zda paritu a stop bity jsou stejné s těmi použitý v UC. Antharax

HyperTerminal posílá jen ASCII, ale některé z Hex hodnoty mohou být zadány pomocí kombinace Ctrl + Alt + klíče nebo klíče. Zkontrolujte, zda žádné ASCII tabulky v programovacím knize nebo Google ASCII tabulku. Velmi pěkné terminálový program, kde si můžete posílat Hex a Dec hodnoty na: \\ http://bray.velenje.cx/avr/terminal/ S pozdravem, Gam

To je divné ... (Nebo je to jen mě) je ekvivalent "A" v ASCII 0x41 ne? 65 je desítkové. znamená to, že Hyperterm posílá desetinné hodnoty a není hex?
Jejda, samozřejmě moje chyba. I smíšené se sloupce pro Hex a DEC hodnoty ve svém ASCII tabulce. "A" = 0x41 (hex) = 65 (DEC) Mik

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back