IEEE754 jediná preciznost konverze .....

W

watabe112

Guest
Ahoj všichni .... chci se zeptat ..... Jak mohu převést 4-bitové binární IEEE754 jediné preciznosti ....... prosím ... může mi někdo pomoct .... je to naléhavé, můj poslední rok projektu .....: sad:

Opravdu znamenají 4-bitové binární, jinými slovy, rozsah čísel od 0 do 15? Myslím, že tabulka je nejjednodušší způsob, jak acieve to. Podívejte se na popis formátu a počet příkladů v [url = http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_754-1985] IEEE 754 do 1985 - Wikipedie, otevřená encyklopedie [/url]. Pokud chcete napsat konverzní algoritmus, je to také téměř snadné

ano ..... Mám na mysli 4-bitové binární ....... co myslíš tím tabulky je velmi jednoduchý způsob, jak ?........ Můžete mi dát příklad, protože .... Jsem docela nová věc, o tom ...... jsem docela zmatená o tomto ..... musím napsat v verilog ........ já potřebovat převést 4-bitové binární ieee754 do jednoho přesností s plovoucí desetinnou čárkou v desítkové ....... IEEE754 pohyblivou řádovou čárkou je 32-bitový binární právo ...... takže jak to mám třeba k tomu, že ..... Můžete mi dát příklad. ..... jsem opravdu, jak to udělat rychle ...... prosím, pomozte mi ..... díky

Něco jako,
Code:
 reg [31:0] fp; věci (int [03:00]) 4'b0000: fp = {,}; 4'b0001: fp = {,}; ..... . 4'b1111: fp = {,}; endcase

Už jsem si vyzkoušet například .... ale zdá se, že je syntaktická chyba ....... můžete mi vysvětlit mi o příklad .... jsem trochu zmatená ......

může u pomozte mi s kódem .... může u mi vzorek kompletní program ..... protože můj program nefunguje ..... prosím .... díky

znovu, kde je váš kód, který jste řekl, nefunguje?

Nemám programu ještě ..... jsem docela nové ..... tak nevím, jak se program to ..... já jsem jen zkopírovat například před cílem testu Výstup ...... ale to má chyba syntaxe ... prosím, pomozte mi ...... můžete mi prosím dejte mi kompletní například o tom, jak kódování tento program ..... protože nemám dost času .... prosím pomozte mi ...... díky moc .....

mohl někdo prosím, pomozte mi ......[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Odeslat zní v 08:48 ---------- Předchozí příspěvek byl v 08:20 ----------[/SIZE] [/COLOR] lze vysvětlit, u mě asi fp = {,}; část ...... já jsem trochu zmatená tam ....

Spočítejte znamení, exponent a část pro všechny 16 celých čísel a dal znamení trochu fp [31], exponent se fp [30:23], a frakce fp [22:0] pro každou z nich.

jak vypočítat, že .... může u mi dát příklad, protože ... .... pokud vím, .... že je toto označení 1 bit, exponent se 8bit a 23bit frakce ...... . Jak mohu spočítat, že z 4bitový binární ....... mohl vysvětlit mi

Zní to, jako byste se nevěnoval pozornost. Líbilo se vám dokonce číst na odkaz posláno do # 2?

nemám program ještě ..... jsem docela nové ..... tak nevím, jak se program to ..... já jsem jen kopie váš příklad, než za účelem testování výkonu ...... ale to má chyba syntaxe ... prosím, pomozte mi ...... můžete mi prosím dejte mi kompletní například o tom, jak kódování tento program .... . proto, že nemám dost času .... prosím pomozte mi ...... díky moc .....
Ach jo, že zužuje problémové domény. V takovém případě najdete [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Time_management] odkaz dobré shrnutí [/url].

díky .. Už jsem četl všechny vaše návrhy .. ale zdá se, že jsem stále matoucí, jak převést 4-bitové binární do ieee754 standard plovoucí desetinnou čárkou .. kam umístit 4bitový binární .. v exponentu nebo v mantisy. . prosím, mohl byste mi pomoci .. může u mi dát příklad o tom .. Vážím si toho .. díky moc .. prosím

kam umístit 4bitový binární .. v exponentu nebo v mantisy
Obě pole musí být vyplněny s různými hodnotami. lostinxlation již zaslali šablony, měli byste také našli příklad hodnoty 0 a 1 ve Wikipedii článek. Za předpokladu, že instruktor může zeptat, jak IEEE formát funguje, měli byste být schopni vysvětlit alespoň princip, myslím. S pochopil, mělo by být žádný problém vyplnit tabulku. Jako náznak, se prostě musí posunout doprava celá čísla (očekáváme nula) do frakční mantisu pole, dokud jen nejvýznamnější 1 je vlevo. Počet směn a odečteme od 127 do dostat exponent. I FEAL jako ložisko pes pro lov .

díky .... Myslím, že mám představu o tom ..... díky všem .......[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Příspěvek přidán 03-03-11 v 00:23 ---------- Předchozí příspěvek byl 02-03-11 v 22:51 ----------[/SIZE] [/ COLOR ] líto ... může u mi dát příklad, jak se posunout to ...... v ieee754 jediné preciznosti formátu ...... v exponenciální část ..... by mělo být 8-bitové binární číslo .. .... jak udělat z 4bitový do 8bit ...... může u mi ... jeden příklad, jak vyplnit tabulky exponentu a mantisy z 4bitový dvojkové číslo ... jen jeden příklad ... .. tak, aby pro mě pochopit, více o této .... prosím pomozte mi ..... díky ...

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- příspěvek zní v 00:26 ---------- Předchozí příspěvek byl v 00:23 ----------</span></span>
například, když mám .... 1011 vstup .... jak vypočítat exponent a mantisa ....... zastupovat ve IEEE754 jediné preciznosti formátu ...... prosím

Můžete nám ukázal kód, který jste tak daleko, a vysvětlit, kde jsou přilepená jste? Že bezpochyby pomůže. :)

Citovat řekl příklady jako připomínka:
29_1299094983.gif
Nyní máte 1011. Musí to být posunut 3 krát, "dokud pouze nejvýznamnější 1 je levý". Dává exponentem 124 (0111 1100) a mantisa na 011 0000 0000 0000 0000 0000.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back