IIP3 měření LNA: není amplituda show dva signály?

D

dot13

Guest
Když jsem se měřit IIP3 z LNA, E4437B signální generátor Agilent byl použit pro generování dvou sousedních vstupních signálů.Otázkou je, dělá AMPLITUDE okna říct součtu dvou-tónové signály nebo napájení každého z nich?
Díky.

To je v pořádku, je na stejné úrovni jak (ne součet)

Díky.
Ale já jsem zjistil, že rozdíl foundamental moc nastavení výkonu vstup je 3dBm menší než napětí měřené zisk.Takže by příkon minus 3dBm, když jsem plot IP3 extrapolace postava?

Ve Vašem případě, pokud si změřit průměrný výkon na výstupu zesilovače pomocí wattmetru, bude to znamenat, 3 dB větší výkon (viz obrázek pro jiný počet dopravců).
Nejlepší by bylo použití analyzátoru kmitočtového spektra na výstupu, a rekordní úroveň každého dopravce.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Možná jsem se vysvětlit.
Vlastně, jsem použil spektrálního analyzátoru.A získal základní a 3. harmonické energie z výstupu spektra.Zatímco základní výkon minus příkon (nastavení generátoru signálu) je 3dBm menší než napětí zisk.

To je velmi neobvyklé.Jste si jisti, že měří i napětí zisk?Matoucí 0-k-Peak, peak-to-Peak, nebo RMS, by mohlo chybné napěťový zisk.

Ano, jsem si jistý napěťový zisk se měří správně.Protože jsem se dostal ke stejnému výsledku a to jak z VNA a NFA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back