IIP3 Simulace pomocí přízrak RF a Transientní Me

L

lijulia

Guest
Ahoj;

Já jsem přemýšlel, proč jsem si 2 dB rozdíl, když jsem simulovat IIP3 použití PSS / PAC spectreRF metoda a metoda dvou tónů IIP3 simulace pomocí přechodových analýzy se stejným příkonem PrF (který je v lineárním rozmezí front-end ).Z manuálu, zdá spectreRf také použít IIp3 = PrF deltaIM3 / 2 dostat IIp3 což je přesně stejný jako metodu jsem použil pro přechodné análisis.Věřím, že přechodné analýze přístupu více než PAC / PSS způsob, jak to je způsob, jak bych změřit.Jak si změřit IIp3 a P1dB pokud spustíte celý front-end obvodu simulace, especailly post-layout simulace?Já vždycky, když narazí na problém konvergence běhám PSS.Potřebuji simulovat front-end obvodu s VCO?

Má někdo nemá žádné zkušenosti s některou z těchto metod, a může vás učinit rcommendations?

Děkuji předem.

Zkontrolujte, zda používáte vyšší přesnost nastavení simulátoru rozdíl pobyt v 2dB.PSS pouze generují harmonické.V IP3 se z některých nastavení amplitudy.To by mohla být chyba na břiše, pokud intermodulation vyvrtnutí nebude následovat 3.Aby pravidlo v amplitudě měření dosahu.Porovnejte úroveň harmonických od trransient a PSS.

Zkuste simulovat smést PSS s dvěma velkými signál tóny.Je
to nejlepší z hlediska přesnosti simulovat IIP3, ale také potřebuje hodně simulace zdrojů.

Kontrolu na simulátoru přesnost by mohla být provedena analýza 3dB/dB svahu na IM3.
Rozmáchlý i tóny na velký dynamický rozsah může ukázat, jak simulátor hluku patře a nelinearity obvodů, přičemž samozřejmě budete měřit IP3 v lineární rozsah.

Simulovat komplexní síť je opravdu obtížný úkol.Jeden trik je pokusit se získat sbližování s uvolněnou správnost nastavení ukládání PSS konečný stav (v možnostech na PSS).a poté znovu spustit-stejné simulace zvýšení přesnosti simulátor poskytující simulátoru na PSS počáteční stav.Můžete iterovat procesu více než jednou.

Jinou možností je (pokud je k dispozici) pro použití frekvence založený simulátor (eldoRF nebo ADS).Já
si vždycky našel lepší účinnosti tohoto druhu simulátoru v IIP3/P1dB.
Nashledanou
Mazz

Takže, jak dlouho chceš běžet přechodné za účelem získání požadované rozlišení pro DFT výpočtů?Například, když dva vstupy tones@2.45G a 2.451G.

Díky

je lepší EDA nástrojů (GoldenGate) simulovat harmonické toto nářadí může ušetřit mnoho času, než PSS na strašidlo.někdo použít?

Použití frekvenční analýzy Harmonické bilance (HB) simulátor od AWR nebo Agilent

Ahoj,
já jsem tady nová.Ví někdo, jak simulovat IIP3 v Cadence Hspice?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back