impedance na vyšší frekvence

S

shshprsd

Guest
Jsem navrhování 2 GSPS proud řízení DAC v 130 nm technologii dle specifikace chci 50 dB na 666 MHz aľ SFDR (33% vzorkovací frekvence). Na základě požadavku sfdr požadujeme 1,6 M Ω výstupní impedance pro proudové zdroje (pro 50 dB SFDR). Já používám NMOS aktuální zdroj + cascode tranzistorový spínač tranzistor + + cascode spínač. zlepšení výstupní impedance běžných zdrojů. Tato konfigurace se zvýšil impedance při nízkých frekvencích, ale při vysoké frekvenci impedance je stále nízká. Použil jsem široké swing cascode aktuální zrcadla pro zvýšení impedance, ale tyto všechny techniky dává dobré impedance při nízkých frekvencích. nemá žádný způsob, jak mohu dostat 1,6 M Ω výstupní impedance 666 MHz aľ?

Není jasné, jak požadavky na 50dB SFDR vypořádat s impedancí ven 1.6MOhm. Typické zatížení vysoké rychlosti proudu DAC - rezistory 50Ohm. SFDR může být snížena variací (výstup | | zátěže) impedance v závislosti na amplitudě / code. Myslím si, že je nutné přepočítat vám spec požadavky v tomto směru.

náš náklad je také rozdíl 50 Ohm resister, Pro výpočet zdroj proudu impedance požadavku jsme pomocí matlab model s ohledem na zvážení nesoulad v běžných zdrojů umístěných ve společných těžiště. ale pro pochopení máme odkaz na studie "SFDR omezení šířky pásma PRO VYSOKORYCHLOSTNÍ VYSOKÉ ROZLIŠENÍ AKTUÁLNÍ ŘÍZENÍ CMOS D / C konvertorů." Tam se mluví o výstupní signál závislý nelinearita představen v výstupní impedance, což omezuje výstupní signál šířku pásma. v závislosti na žádné současné zdroje a SFDR požadavek on navrhne impedance požadováno, Rimp = N * Rl * (1 +2 Q) / (4 * Q), tak je naše segmentované architektura (4 +6), takže žádné současné zdroje N = 15 +255 = 270, RL je odpor zátěže 50 ohmů. Q je poměr amplituda druhé harmonické na základní složky. takže pokud SFDR požadováno je 50 dB, Q přijde na 10 ^ -2,5 uvedení těchto hodnot do výše ekvivalentu dá Rimp = 1,060518 M Ohm. , ale tato hodnota také nejsem dostat až pro 666 Mhz, jak se jen 7,5 * 10 ^ 5 ohmů.

rovnice pro Rimp definovat impedance jednotlivých zdroje proudu. Celkem DAC výstupní impedance je tedy Rimp / N = 1.06MOhm/270 = 3,9 KOhm. Jste souhlasíte?

Nebudete dokonce dosaženo 3k výstupní impedance velikost na 600 MHz zvažuje obvyklé vypouštěcí uzel + kolík kapacitách.

ano, souhlasím, když všechny současné zdroje jsou na než impedance může dosáhnout až 3 K., ale všechny zdroje nejsou na celou dobu, která závisí na kód. V některých dokumentech je diskutována tak, že žádný ze zdrojů jde o zvyšování. proud z jednoho zdroje proudu rozdělí mezi zátěž a odpor paralelní kombinace dalších připojených zdrojů proudu. to je příčinou snížení SFDR. Takže k dosažení vysoké impedance paralelní současných zdrojů compaired na zdroj proudu. tak to musí mít vysoký výstupní impedance jednoho zdroje proudu.

... Já používám NMOS aktuální zdroj + cascode tranzistorový spínač tranzistor + + cascode spínač. zlepšení výstupní impedance běžných zdrojů. Tato konfigurace se zvýšil impedance při nízkých frekvencích, ale při vysoké frekvenci impedance je stále nízká. Použil jsem široké swing cascode aktuální zrcadla pro zvýšení impedance, ale tyto všechny techniky dává dobré impedance při nízkých frekvencích. nemá žádný způsob, jak mohu dostat 1,6 M Ω výstupní impedance 666 MHz aľ?
Jak někdo poukázal na to, byste měli minimalizovat příspěvky od MOSFET čepice, aby viděli, co přispívá nejvíce návrh na výstupu pobočky by byla užitečná.

56_1300082809.jpg

Už se vám podařilo zvýšit Rout na vyšších frekvencích? Možná budete chtít podívat na tohle. Oni dělají nějaké bootstrapping největší část, ale oni používají PMOS zařízení. W. Schofield, D. Mercer, LS Onge, "16b 400ms / s DAC s

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back