Informace o vyrovnávací paměti

S

sachinmaheshwari

Guest
ahoj ... Může mi někdo říct Abt vyrovnávací paměti? n mi z DAT, kde bych mohl vědět, Abt to? nebo poskytnout mi nějaký odkaz na to?

Vyrovnávací paměť je paměť, do níž se uloží nedávno zpřístupněné rutiny a hodnoty .... zahrnují různé algoritmy pro jejich skladování a nahrazení .... Hlavní použití vyrovnávací paměti je, že přístupová doba je velmi nízká ve srovnání s hlavní pamětí .....

Prakticky procesor nevidí cache jako jiný paměti, protože vyrovnávací paměť carrys stejnou adresu jako v hlavní paměti, ale s mnohem menším přístupné času ....

Ahoj, je v podstatě Vyrovnávací paměť slouží k urychlení výkon. Hlavní paměť jako celek je velmi velká (řekněme 4GB) a bude trvat déle, než k němu přístup (například 100ns, ve starém systému). Většinou počítače pipelined a jsou naplánovány do práce na 10 ns (řekněme). Proto přístup k hlavní paměti, je zbytečný obrovské množství času. Aby se tak snížilo přístupovou dobu, použijeme vyrovnávací paměti, což je malé rozměry a přístupová doba je velmi malý (10ns říkají). Tak, bloky slov / dat (často používané) z hlavní paměti přinesla do vyrovnávací paměti. 90% času potřebných informací pro CPU, je přítomen v paměti a je pojmenován jako hit sazby. Pro postrádá musíme zastavit plynovod a přístup z hlavní paměti. BR / / Abhishek

[Url = http://v-codes.blogspot.com/2010/09/what-is-cache-memory.html] Digital Design a programování: Co je vyrovnávací paměti [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back