invertující zesilovač a dělič napětí

M

menewbie

Guest
Dobrý den, je tam okruh, který lze invertovat znamení jen pozitivní signál? Například, pokud vstup je 3V, pak je výstup-3V, a pokud je vstup-2V, pak je výstup-2V. Také, jak se připojit výstup děliče na integrátor? Já používám 10p kondenzátory rozdělit napětí, ale když jsem se připojit k integrátor, který se skládá z operačního zesilovače, odpor (1K) a kondenzátoru (10U), výstup děliče napětí se 0V. Vím, že impedance transformátoru lze tento problém vyřešit. Nicméně jsem si jistý, co je správné hodnoty pro vstupní odpor a výstupní odpor.

Pro Vaši první otázku, co si myslí, že diody úbytek napětí na výstupu? Pokud ne, můžete dosáhnout cíle tím, diodový můstek, který funguje jako "negativní" usměrňovač.

Hmm, přesnost je velmi důležité pro okruh se snažím design. Mám-li diody úbytek napětí na výstupu, pak přesnost bude trpět .... Existuje způsob, jak kompenzovat, že pokles napětí diody? Musím přesnost až 10uV

[Quote = menewbie] Dobrý den, je tam okruh, který lze invertovat znamení jen pozitivní signál? Například, pokud vstup je 3V, pak je výstup-3V, a pokud je vstup-2V, pak je výstup-2V. Také, jak se připojit výstup děliče na integrátor? Já používám 10p kondenzátory rozdělit napětí, ale když jsem se připojit k integrátor, který se skládá z operačního zesilovače, odpor (1K) a kondenzátoru (10U), výstup děliče napětí se 0V. Vím, že impedance transformátoru lze tento problém vyřešit. Nicméně jsem si jistý, co je správné hodnoty pro vstupní odpor a výstupní odpor. [/Quote] na první otázku, možná budete potřebovat kombinaci invertující zesilovač, neinvertující zesilovač, komparátor a přepne na realizaci této funkci . K druhé otázce, se může výstupní signál své frekvence? šestý

[Quote = Chethan] Ano, oni jsou nazýváni obvody přepólování. u mohou projít na následující odkaz. Má blokové schéma obvodu přepólování. h ** p: / / sound.westhost.com/project90.htm [/quote] Děkuji za odpověď, ale přesnost je velmi důležité v obvodu, který se snažím design. Okruh uvedeny na webové stránce používá odpory a myslím, že u-5V signál, bude obvod dát signál 5V. Chci být výstup-5V signál, když je vstup 5V.

[Quote = šesté] na první otázku, možná budete potřebovat kombinaci invertující zesilovač, neinvertující zesilovač, komparátor a přepne na realizaci této funkce. K druhé otázce, se může výstupní signál své frekvence? šestý [/quote] Aha ... No, pokud mohu použít invertující zesilovač, neinvertující zesilovač, komparátor a přepínače pak oblast obvodu zvýší natolik, že nemůžu ani sedět celý obvod na čipu. Jsem provozní obvodu nízkofrekvenční prostředí [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 5 minutách: [/color] [/size] [quote = Davood Amerion] Ano, je to jméno je usměrňovač. viz tento odkaz: h ** p:. / / www.play-hookey.com/analog/full-wave_rectifier.html jde, Davood [/quote] Aha ... Děkuji za odpověď. Zapomněl jsem se zmínit, že přesnost je velmi důležitá pro můj návrh. Takže pomocí usměrňovače by být škodlivé pro přesnost, protože odpor se mění 20%, v reálném světě ....

[Quote = menewbie] ... Takže pomocí usměrňovače by být škodlivé pro přesnost, protože odpor se mění 20%, v reálném světě ....[/Citace] 20% !!!????

Nemyslím si, že můžete dokonce kontrolovat odkaz Davood vám dal, že? Bylo to dobré reference, a protože jsem si nemyslel, že se člověk podíval, jsem opsal řádek textu ze stránek:
full-wave usměrňovač závisí na tom, že obě půlvlny usměrňovač a zesilovač jsou součtem přesnost obvodů. Působí tím, že produkuje obráceného půl vlny odstranit signál a pak dodal, že signál na rozkmit na původní signál v součtu zesilovače. Výsledkem je zrušení vybraných polarity vstupního signálu.
Není to jen diodový můstek. To bude vždy uhasit negativní napětí, a je pravděpodobně velmi přesná. Jsem si jistý, že to bude stejně přesný jako další fáze. Stačí jít se podívat, myslím, že to bude sloužit. S pozdravem, Robert

[Quote = BeeBop] Nemyslím si, že můžete dokonce kontrolovat odkaz Davood vám dal, že? Bylo to dobré reference, a protože jsem si nemyslel, že se člověk podíval, jsem opsal řádek textu ze stránek:
full-wave usměrňovač závisí na tom, že obě půlvlny usměrňovač a zesilovač jsou součtem přesnost obvodů. Působí tím, že produkuje obráceného půl vlny odstranit signál a pak dodal, že signál na rozkmit na původní signál v součtu zesilovače. Výsledkem je zrušení vybraných polarity vstupního signálu.
Není to jen diodový můstek. To bude vždy uhasit negativní napětí, a je pravděpodobně velmi přesná. Jsem si jistý, že to bude stejně přesný jako další fáze. Stačí jít se podívat, myslím, že to bude sloužit. S pozdravem, Robert [/quote] Nemyslím si, chápete, co jsem měl na mysli ve své odpovědi. Podívala jsem se na odkaz. Usměrňovač používá odpory. V reálném světě, 5k odpor nemá opravdu odpor 5000 ohmů ... Místo toho, to by mohlo mít odpor v rozsahu 4000ohms na 6000ohms depedns na typs odporu. Takže když jsem se použít usměrňovač, bude přesnost celého obvodu trpí.

Ano, ale ne všechny odpory je 5%. Některé z nich jsou o 10% (stříbrné pásmo?), Některé z nich jsou 5% (zlato) a můžete získat 1%, které obvykle mají 5 pásem. Takže v 5K odpor, který činí plus minus 500 ohmů. Co můžete udělat, je míra každé ze svých přesných rezistorů s dobrým ohm metr, a najít dvě, které jsou téměř shodné. To by vám mělo poskytnout to, co potřebujete, ne? Nebo byste mohli udělat něco takového s nástroji zesilovač, který má velmi přesné odpory laserem, ale většinou stojí kolem 20 dolarů. Nemohl jsem přestat přemýšlet o tom, co včera v noci to je přesně to děláte. To by mohlo pomáhat lidem pomoci. S pozdravem, Robert

[Quote = BeeBop] Ano, ale ne všechny odpory je 5%. Některé z nich jsou o 10% (stříbrné pásmo?), Některé z nich jsou 5% (zlato) a můžete získat 1%, které obvykle mají 5 pásem. Takže v 5K odpor, který činí plus minus 500 ohmů. Co můžete udělat, je míra každé ze svých přesných rezistorů s dobrým ohm metr, a najít dvě, které jsou téměř shodné. To by vám mělo poskytnout to, co potřebujete, ne? Nebo byste mohli udělat něco takového s nástroji zesilovač, který má velmi přesné odpory laserem, ale většinou stojí kolem 20 dolarů. Nemohl jsem přestat přemýšlet o tom, co včera v noci to je přesně to děláte. To by mohlo pomáhat lidem pomoci. S pozdravem, Robert [/quote] Jak jsem již zmínil, jsem navrhování tohoto obvodu na úrovni čipu a přesnosti je velmi důležité. Dokonce 1% může být velmi škodlivé pro obvod (ADC), který se snažím design.

Co je to téma pro? Zdá se menewbie (jen) dostane body! se spotřebuje své místo, jakmile si to!! is'nt to? : D

menewbie, přesné plné vlna usměrňovač uvedeny na webových stránkách navrhl Dawood se exacly, co chcete. Sítě Preecision odpor jsou k dispozici odpovídající poměry na 0,01%. S pozdravem, Král

[Quote = Kral] menewbie, přesné plné vlna usměrňovač uvedeny na webových stránkách navrhl Dawood se exacly, co chcete. Sítě Preecision odpor jsou k dispozici odpovídající poměry na 0,01%. S pozdravem, Král [/quote] Jo, já vím, že jsou k dispozici. Jak už jsem řekl, musím přesnost až 10uV. Předpokládejme, že mám 1,5 vstup, pak výstup je-3V přesně. Nechte hodnoty rezistorů bude 20k a 10k. 20k * 0,0001 = 2. takže skutečný odpor se mění 19998 - 20002 za 20k odpor. za 10K odpor, odpor je v rozmezí od 9999 do 10001. 20002 / 9999 = 2.00040004 (max. poměr odporů) 19998 / 9999 = 1,9996 (min poměr odporů) Take maximální poměr a mutliply ji vstupního napětí o 2. 2,0004 * 1,5 = 3,0006 Je zřejmé, že přesnost je pouze do 1mV a NOT 10uV. Podívej, já vím, obvod dělá přesně to, co chci, ale přesnost je prostě není dost dobrý. Také už jsem se zmínil již mnohokrát předtím ... Jsem navrhování tohoto čipu na úrovni ... přesný odpor je velmi těžké vyrobit a velmi drahé

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back