IR spínač s LM567 a LM2907

G

generator*****

Guest
Dobrý den, přátelé chci navrhnout sessitive IR spínač s přijímačem a vysílačem část. Bude maximálně 15 cm nebo 20 cm mezi přijímačem a vysílačem. Hlavní myšlenka mého projektu je, když objekt předává (v 100 milisekund a méně) mezi reciver a vysílač, pak vysílač musí být součástí tohoto pocitu .. Jeden přítel mi řekl, podívejte se na LM567 a LM2907 katalogové listy. I přečtené datové listy, ale nemohl jsem dostatek informací pro sebe. Teď moje otázka je, jak můžeme tyto obvody pro tento projekt? A jaká je funkce těchto obvodů v infračerveném přenosu?

Oni nejsou správné čipy pro práci a LM567 je zastaralý stejně. Potřebujete k tomu jen světelný zdroj a fotodiody nebo fototranzistoru. Pokud existuje významná okolního světla, budete muset upravovat zdroj světla na několik kHz a filtr na přijímači. Další možností je laserové ukazovátko a fototranzistor. Keith

Shodou okolností jsem musel opravit takový systém. Neměl jsem ponětí, jak to fungovalo, dokud jsem ho od sebe a sledoval schéma. Jediné, co se v něm bylo 8-pinový mikrokontrolér, případně PIC, ale označení byly podány off. Jeden kolík rozeslal asi na 10 kHz impulsy, které krmil tranzistor Řidič pak IR LED, což je další kolík byl napájen z IR senzoru a jen jiný PIN nesoucí signál výstup pro řízení relé. To bylo uvnitř osvětlená zrcadla v koupelně, která zapne, když někdo stál před ní. Osoba, se choval jako reflektor, takže infračervený senzor zvedl světlo z LED vlastní. To zase začalo software, časovač, který držel světlo zapnuto, zatímco někdo stál a pár minut nato pak vypnul znovu. Nemám tušení, které IC byla skutečně použita, nebo jaký software je uvnitř, ale já bych, že to bylo PIC s vnitřní hodiny, protože nedošlo k určení frekvence části na desce. Tento systém byl reflexní, ale princip by měl fungovat s přímou přerušení paprsku. Celá deska měla pouze asi 10 komponentů na to a cena byla asi <5 dolarů. Brian.

Ano, chtěl PIC udělat dobrý základ pro takový obvod. Budete potřebovat trochu zisk / filtrování pro fotodetektor. Cypress PSoC by pravděpodobně to vše na čipu. Keith.

Dobrý den, pamatuji si na nějakou Sharp & Honeywell "modulované IR čidla" _vše onchip, mnoho dalších verzích třeba externí IR diody ... Vím, snímací vzdálenosti až to50 cm. K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back