Jaká je běžná hodnota pro operační zesilovač zrcadla klidový proud

V

vistapoint

Guest
A jak se rozhodnout? Proudových zrcadel se zdá poskytují pouze odkaz aktuální. Proč si to co nejmenší? Jak se o 1uA nebo 100nA? Nemám ponětí, jak se rozhodl, že.

Vážení vistapoint jejich problémy jsou rtelated hluku. Dr. Boser projednal ve svých přednáškách.

[Quote = ambreesh] Vážení vistapoint jejich problémy jsou rtelated hluku. Dr. Boser projednal ve svých přednáškách. [/Quote] ------------------------------------- ------------------------ oh .. whre jsou Dr. BOser přednáška na vědomí? Kde můžeme získat? jde, samrt

Obvykle se budu volit asi 50 ~ 100uA kromě speciálních požadavků.

Viděl jsem mnoho návrhů Johan H. Huijsing a jeho studenti. Oni používají méně než 10uA jako referenční zdroj proudu pro jejich operační zesilovač buněk. Někdy je to ještě méně. Jaký je účinek, pokud je použit malý proud? Bude crcuit ještě zkreslená správně? Je hluk významné? Já jsem vždycky moc jistý hluk. Zdá se, že nehmotné.

Myslím, že je považován ve věcné a snížit Erro na proudové zrcadlo. Do té doby, hluk a PSRR jsou klíčovými faktory ovlivňující výkonnost operační zesilovač kvůli zaujatosti význam.

, že / SA dobrá otázka. Také jsem splnit tuto situaci, ale já jsem havent thinked o tom. to, co řekl, je asi Jiangwp W / L poměr a délku tak dále. Ale to, co autor řekl, je o zaujatost referenční proud

Ahoj alvays, souhlasím s jiangwp. Předpokládejme, že chyba určité proudové zrcadlo kvůli nesouladu se 0.1uA, v případě, že zaujatost referenční proud je 1uA, chyba je 10%, ale v případě, že zaujatost referenční proud je 10uA, pak je chyba pouze 1%. Doufám, že to pomůže:). Týče, jordan76

Já jsem četl některé dokumenty na bandgap obvodů. některé z návrhů mají velmi nízký odběr proudu. Například spotřeba proudu méně než 20uA. Pokud tomu tak je, jaké kroky je třeba podniknout, aby se ujistěte, že chyba je dost malý na to, když se používá malý proud?

Jordánsko, myslíš, že absolutní aktuální chyby nemá závislosti na aktuálním objemu? Nicméně, rád bych ji považují za podíl v případě, že proud není příliš malý. to znamená, že pokud je chyba, když 0.1uA objem 1uA, pak to bude 1uA, když objem ukáže být 10uA chyba pochází z náhodné, tak systematické chyby, bývalý pochází z technologie nesoulad, druhý pochází z návrhová metoda, pro Například, rozdíl mezi VDS vstupního napětí a výstupní napětí

alvays, máte pravdu. Souhlasím s vámi. Co říkáte, je součástí toho, co mám na mysli. Za prvé, je klidový proud omezen rozptyl napájení systému. Za druhé, pro dobrý výkon zesilovače, musí být silný provoz v celém procesu změny a termperature. Zaujatost určuje provozní bod pro zesilovač, proto je dobré zkreslení je předpokladem pro dobrý zesilovač. Za třetí, pro nízkou hlučnost a přesnost zesilovač, hluk a tranzistoru kolísat napájení zaujatosti budou mít vliv na výkon zesilovače. tak, aby velikost a poměr tranzistoru a PSRR jsou také faktory pro podjatost.

Myslím, že klidový proud rozhoduje celý obvod napájení (např. operační zesilovač, bandgap) a další konstrukce SPEC (např. zisk (f = 0)).

I položil otázku, protože jsem viděl, některé designy se amaizingly malým proudem. Používají 200nA pro zdroje proudu 0.8uA pro vstup páry, 100nA pro zesilovač CMFB. Já jsem teď dělat vlastní design. Pochybuji, že výše uvedené zkreslení proudů bude obvod pracovat, i přesto, že spotřeba energie je atraktivní. Specifikace nejsou pevně na zisk a hluku. Dalším faktorem je, že jsem nováček. Chci čip jako první. Co je to nejbezpečnější způsob, jak ke zkreslení proudu? nebo jaký druh zaujatosti je obvod není stabilní?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back