Jaké je použití čtvercové vlny z RTC?

V

vamanan

Guest
Ahoj, mi někdo říct, co je použití programovatelných náměstí vlny generované RTC obvody (DS1337 a mnoho). Já opravdu nevím, jak používat. To může být hloupé otázky k mnoha. Ale prosím, objasnit mě. jde Vamanan.

Ahoj Vamanan Tento výstup může být použit na cokoliv, co potřebujete pro 1Hz impulsů. Já jsem použil způsobit LED bliká při poplachu a to také syncronizes pípání z sonalert s blikající. Můžete ji použít ke krmení vstup na mikro a počítat jak uplynulo mnoho sekund. To mohlo také být zvyklý na projížďku LED, která jednoduše ukazuje hodiny čip je skutečně pracují. Mějte na paměti, že pokud změníte 3. bit v řídicím registru na "1", může tento výstup použít jako druhý výstup alarmu. Aby bylo možné použít tento výstup budete muset použít pullup odpor, protože je otevřený-drain výstup. Pokud ještě nemáte, měli byste si stáhnout manuál na tento skvělý malý čip. Je velmi důležité, že používáte správný typ krystalu s 6pF zatížení, jinak hodiny čas nebude příliš přesné v průběhu času. Přál bych si mohl najít uživatelské rozhraní pro ačkoli. Tento program používám vyžaduje, abyste nastavili čas na několik minut předem, program PIC, spusťte hodiny. Mám "set hodin" skokan na mém webu, když jsem poprvé spustit to pak odstraňte propojku a nechat knoflíková baterie dodávat energii zálohování v případě zavřu základní desky vypnutí. Možná jsem jen sednout a práce na rozhraní pro něj. Doufám, že to vám pomůže ven! BobK

Ahoj Vamanan. "[Color = red] [size = 6] Využití SQURE WAVE OFF RTC [/size] [/color]". Všechny RTC může generovat pravoúhlý signál v různých frequency.With této vlny náměstí můžeme podsvětlený LCD podsvícení (jako PWM). V mé žádosti elektroměr musím číst ADC'sdata každý minitue by měl být velmi precious.In tomu jsem používá tento signál obdélníkový je dát jeden druhé externí interrupt.I že by bylo užitečné pro vás?!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back