jaké je využití vlnovody?

A

allko

Guest
ahoj

Mám prohledávána hodit na internet, všechny zdroje vysvětlit detaily
specifikací a teorie provoz vlnovod.

Tyto zdroje uvádějí něco vlnovodná výhod, jako je
jsou schopny převést obrovskou sílu s nízkou nebo žádnou ztrátu
a mnoho dalšíchale já prostě nelze představit využití, jak víte, jsou tato zařízení v obrovské
velikost a já jsem nikdy neviděl vlnovodná taller, že jen málo deset centimetrů.

Zbytku systému - okruh - je přenosové vedení (obvykle coaxil)Takže co je přesně používání vlnovody?
jako shoda mezi zařízenímiPřenosové linky a anténou?
nebo co?

Použití je vlnovod je přesně to, co název říct.Je to způsob vedení a obvykle používají pro přenos významnou sílu na frekvencích, kde koaxiální kabely mají velké ztráty.Anténní napáječe jsou typickým příkladem vlnovodná použití.

Díky za odpověď, i uzavírají následující:

1) v vlnovody se používají v omezené vzdálenosti vzhledem ke své obrovské velikosti.
Například jako anténa feeder.

2) Pokud budeme muset řídit vln na dlouhou vzdálenost (pokud je signál přicházející
od paraboly k přijímači v každé domácnosti), pak bychom měli využít přenosových vedení

jo?
Naposledy upravil allko dne
25. července 2008 8:23, 1 editovaný čas celkem

jeden vlnovod může být také HPF ...v jistém smyslu

allko napsal:

Díky za odpověď, i uzavírají následující:1) v vlnovody se používají v omezené vzdálenosti vzhledem ke své obrovské velikosti.

Například jako anténa feeder.2) Pokud budeme muset řídit vln na dlouhou vzdálenost (pokud je signál přicházející

od paraboly k přijímači v každé domácnosti)jo?

Ne tak docela pravdu.

1.Výše vlnovodná závisí na vlnové délce.Pro kmitočty při vlnovody se používají na jejich velikost obvykle není velký.

2.Signály z misky na přijímač v domácím není cestovat vlnovody z jiného důvodu.Miska má speciální downconverter nazývá LNB že přenos signálu na nižší frekvenci v rozsahu 1,5 GHz.Pro tuto frekvenci koaxiální kabel je lepší než vlnovod a signály byly dodány do domů přes koaxiální kabel.

3.Přenosové linky nejsou používány na dlouhé vzdálenosti přenosu vysokofrekvenční energie.Když vysílač je daleko od antény je lepší instalovat poslední etapy výkonového zesilovače blíže k anténě než použití dlouhých přenosových vedení.Existují určité výjimky samozřejmě, jako speciální vyzařovací linky ale není to, co jste chtěla.

Díky hoši za odpovědi.

(můj previus post nebyla kompletní, i úpravách a dodal: "Poté bychom měli používat přenosové linky
"

Tak umožňuje říci děláte práci v NYC, a budete mít kávu, a jak jste chůzi po ulici dostanete mugged - můžete vždy skluzu a 24 "přímém úseku WR280 ze svého kufříku a porazit zloději absurdní! Velmi užitečné věci!

nazdar,

přidáním tohoto, vlnovod může být také ANTÉNA, může vyzařovat velmi dobře, když je otevřená .............

Existují N přístavu křižovatek, že pouze vlnovodná umí.Jedním z nich je "magické T" hybrid.Roh antény jsou krmena s průvodcem.Kruhové vodítko může být použit v rotačních kloubů.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back