Jaké jsou aplikace řady a posloupnosti

S

SanjKrish

Guest
Připadá mi každý tvrdí, že aplikace série v počtu je všudypřítomné Může někdo vysvětlit, proč máme studii o seriálu ... konvergence, divergence řad, atd. .. Jak se geometrickou řadou nebo Fibonacciho řada souvisejících s kalkul .... 8-O8-O8-O Pomozte mi pochopit ..:?::?::?:

Tento typ předmětu je obyčejně nutné numerické analýze. Pokud jste na strojírenství, smysl pochopit, je kvůli uzlových napětí používané nejen v elektronické, ale i na mechanické najednou mechanické jevy lze modelovat ne na elektrické komponenty. + + +

Fourier série je skvělým příkladem toho ....: [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Fourier_series] Fourierovy řady - Wikipedie, otevřená encyklopedie [/url] rt

andre_teprom rtalcott, spojení bylo velmi užitečné pro mě ... Díky .. a ano, jsem narazil Fourierovy řady v mé inženýrství napsat funkci, pokud jde o sinus a cosinus, které jsem byl schopen pochopit, jak jeho řekne rozložení četnosti funkce ... Dokonce i exponenciální funkce 'e', sin (x), cos (x) může být vyjádřen jako řada ... Souhlasím s tím, který rozšíří, že jsou jaksi v souvislosti s fyzikálními jevy a jsou používány při výpočtu radioaktivní rozpad, složené úročení problém atd. .. Ale, Wat o další seriály jako série Power, geometrická řada a další seriály jako nejmenovaný (1 / 1 * 2) + (1 / 2 * 3) + (1 / 3 * 4) + ... atd. .. Jejich použití není příliš zřejmé, esp myšlenka, proč je tolik důležité, aby počet .. Proč vyžadujeme testy jako test srovnávací test D 'Alembert je poměr test Raabe je ... atd. atd. ověřit, zda jsou, nebo converg rozcházejí ...

Myslete na upustil míč, který ztrácí trochu energie po každé srážce se zemí ... jak daleko to cestování ... nahoru a dolů ... před tím, než se zastaví? To je popsána řada ... Zkoušky se zmiňujete slouží k určení, zda série se sblíží ... někdy je prostě potřeba vědět, jestli to sblíží, a ne to, co řada částek, které mají. Série jsou rovněž využita na řešení mnoha diferenciální rovnice ... rt

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back