Jaké jsou ASK a AM vysílače?

T

TCAM

Guest
Ahoj, všichni,

Jsem zmatený s těmito podmínkami, ASK a AM.Vím, že jeden pro digitální a jeden pro analogový.Ale jak přesně jsou využívány?
Řekněme, že pro použití RFID, je vhodné použít ASK vysílače nebo vysílačem AM?

KK

Díky.

Ahoj,

Nevím, RFID, ale já prostě chci dát trochu vysvětlení na ASK a AM.

ASK pokud vím, je jen dobré pro přenos digitální informace prostřednictvím krátkých kabel, ne bezdrátového kanálu.Je to proto, ASK má amplituda kolísání, které není vhodné pro zesilovač na vysílači nebo repeter.Takže většinou lidé používají FSK v bezdrátové komunikaci, místo toho.

AM je nějak dobré pro přenos analogových signálů přes bezdrátový kanál.

Takže pokud vaše aplikace je předávat data prostřednictvím bezdrátové kanál, pak mezi ASK a AM, musíte zvolit AM.Existují však i některé další odlišení, které vyhovují lépe, např. FM nebo FSK.

nejlepší

Ahoj, Mimomod,
Díky za Vaši odpověď.
Když Google 433 MHz vysílač zeptat, najdete spoustu bezdrátových čipových sad pro 433 MHz.Takže lidé se použití ASK pro bezdrátové comm.Ale pro přenos zvuku, lidé obvykle používají AM díky své analogové povahy, myslím.
Teď dělám projekt pro nízké frekvence komunikačního systému na 70khz.MCU posílá své ID do vysílače přes digitální způsoby, tak jsem odhadoval
ASK zapojí.A musím používat vysílače AM po ASK vysílače?Pochybuji.

jde o
KK.

AM je zkratka pro amplitudová modulace, tj. prostředky pro zasílání informací modulací amplitudy dopravce RF.AM může být digitální nebo analogové.ASK stojany pro amplitudové Shift Keying.ASK je digitální podmnožina širší rodiny modultions AM.ASK je typicky 1 bit--on/off.Ale zeptejte se mohl také být 2 bit / 4 státu, 3 bit / 8 stát, atd. v závislosti na složitosti modulátoru / demodulátoru.

ASK systém může používat vysílače AM.Ale linearity požadavky jsou méně přísné pro ASK než pro AM, protože (analog) AM zesilovač musí být lineární, aby byly nízké zkreslení a out-of vyzařování.
V případě binárních ASK (také volal OOK, On-Off Keying), signál prostě je zapíná a vypíná, a to je velmi jednoduché s nelineární zesilovač.Není třeba pro ovládání výstupního ampltude.
Jde o

Z

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back