jaké PIC MCU na začátku?

P

polovodičových

Guest
Jsem nový s PIC a chci začít učení PIC a programování PIC.Ale
je tu tolik druhů PIC dostupné na trhu.

Jako odborník, můžete mi doporučit, jaký typ PIC na začátku?16F84?16F628A?....

Můžete doporučit nějaké užitečné internetové stránky pro začátečníka s PIC

BTW,
můžeš mi ukázat, stručně hlavní rozdíly mezi nějaký PIC

Děkuji předem!

The Crew - czym jest?
- jest grą wyścigową z elementami MMO,
- całe USA do zwiedzenia, bez ekranów ładowania co pozwoli na płynniejszą rozgrywkę,
- można założyć własną Grupę i wykonywać różnego rodzaju zadania np. zwykłe wyścigi, pościgi lub wyścigi off-road,
- garaż z dużymi możliwościami ulepszania swoich samochodów,
- rozbudowane funkcje ...

Read more...

Salam,

PIC16F628 mají více prostředků, než PIC16F84 (2K Flash, 224 Byte RAM, EEPROM 128 Bytes, 3 časovače, UART a komparátory 2) a je to levnější, než je

A to je hlavním rysem, vestavěný V-4 Mhz RC Oscilator (Takže nemusíte pro připojení k externím Xtal)

http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pic8.htm

Najdete zde mnoho dobrých PIC tutorials zde Hledat EDABOARD.

Nashledanou

Přejít na 18F452.Je funkce zabalené.Může to být naprogramovány v-okruh a kromě toho, že má 'C' kompilátor pro.

bimbla.

Doporučuji vám shoulde začínat nebo PIC18F452
PIC18F4320
Becase PIC18 paměti není stránku paměti, jako je
PIC16 že programer nebude starat o pagingovým
Při psaní asm.A pokud použijete C pic18
je dobrá volba 4 U.

Sfinga napsal:

Salam,PIC16F628 mají více prostředků, než PIC16F84 (2K Flash, 224 Byte RAM, EEPROM 128 Bytes, 3 časovače, UART a komparátory 2) a je to levnější, než jeA to je hlavním rysem, vestavěný V-4 Mhz RC Oscilator (Takže nemusíte pro připojení k externím Xtal)h ** p: / / www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pic8.htmNajdete zde mnoho dobrých PIC tutorials zde Hledat EDABOARD.Nashledanou

Nazdar
Doporučuji vám PIC16F84 nebo PIC16F84a U protože mají spoustu informací v síti jsou k dispozici k tomuto IC.U nich dokonce programátory je k dispozici zdarma na internetu.Tak s tímto Start a přejděte na ostatní jako u získejte pohodlné s tím.

Nashledanou
Gopi

Za prvé, 16F84 je mrtev model.

Začněte s těmi v Nigel tut
je to (web odkaz výše).
Jsou to dobré místo pro start, mají spoustu postaven v rysů.Pak přesuňte do 16F87x série.
V 18F série jsou skutečně potřebné pro složité projekty.Mají více instrukcí a postavena v roce funkcí.
Paměťové pagingovým není velký problém.

Have Fun
Kent

PIC16F84 jsem se dozvěděl z webu:
www.kitsrus.com

je to velmi dobrý popis toho.

nazdar

PIC16f84 je levnější než cena PIC16F87x sérii tak začít jít za PIC1f84.Začal jsem s pic16f73.

Pokud cenově jít za ICDs.U může naučit velmi rychle.
ICD1 schémata jsou k dispozici v www.piclist.com

Nashledanou
Gopi

swapgo napsal:

PIC16f84 je levnější než cena PIC16F87x sérii

Vlastně 16F84 se běžně používá.Jen jsem slyšel tady na fóru jsou budování čipové kartě čtenáře s tím.Samozřejmě v prototyping okruhu v prkénko na krájení budu používat PDIP čip, ale konečný produkt bude mít 16F84 v drobných povrchových-hoře čipu.

16F84 je dobrá cesta.Má jednoduché základní nastavení MCU je třeba začít.Jsem možná je vlasteneckou zde mnozí, kteří spolu začali s 16F84, ale není špatný nápad s vědomím 16F84 se běžně používá.Potom přesunout na další.

Ano, souhlasím, že F84 je široce používán, ale F628 má více možností než F84 na menší cenu.tam může být hodně zasahují lepší než F84 v 16 série, ale žádný z nich jsou lepší levnější než F84.Já vím, že většina knih o programování PIC jsou založeny na F84 ale, že někdo z
doesnt omezit pomocí lepší alternativou, protože tam
isnt mnoho rozdíl mezi F84 a F628 z programování prespective.na F628 má více paměti a více registrů.má více funkcí,
např. hardware má komparátory, které F84
doesnt mít, má zabudovaný v 4MHz oscilátoru, má více I / O piny jsou k dispozici (16 namísto 13 pro F84).i když se u knihy nebo výukový program založený na F84 a můžete použít F628 a přidat další funkce do vašeho návrhu.Nyní, i dont říct, že u Dont použijte F84 vůbec.její jen otázkou volby.

Přečtěte si, prosím, toto staré téma:

PIC 16F84

vs 16F627 / 16F628

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=43570&highlight=16f627 16 f84 16 f628
Chtěl bych doporučit použití PIC 16F627 nebo 16F628 místo 16F84.Jsou levnější a lepší pin kompatibilní náhrada za 16F84.Jediný důvod nepoužívat nové 627/628 je nedostatečná informovanost.

V 16F84 (A) je zastaralé a příliš drahé nyní
ve srovnání s novější a modernější části, jako jeho sucsessor PIC16F627 a je to větší bratr 16F628.
16F628 jsou často jen sligthly více expesive než 16F627, takže by to být dobrý nápad koupit 16F628 místo 16F627.

Je dobré začít u PIC16F628, ale podívejte se na tuto cestu, je Datasheet k PIC16F628 je asi 4 krát tenčí než list pro PIC16F84, student může dostat šokován této Datasheet jen pouhým pohledu na to, jak dojem příliš mnoho číst.

Ale když vidí list pro PIC16F84, pak si můžeme být šťastní, protože v manuálu je tenká.

V PIC16F84, že by mohl být dražší o nás říkají
US $ 1,00, než PIC16F628, ale to je první dojem, že je důležité, student prvního dojmu na čipu, dojem, že není těžké se naučit miliontin.

glenjoy napsal:

Je dobré začít u PIC16F628, ale podívejte se na tuto cestu, je Datasheet k PIC16F628 je asi 4 krát tenčí než list pro PIC16F84, student může dostat šokován této Datasheet jen pouhým pohledu na to, jak dojem příliš mnoho číst.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back