Jaký je nejlepší způsob, jak generovat sinusový průběh?

A

andy1

Guest
Jaký je nejlepší způsob, jak generovat sinenusoidal průběh s proměnnou frekvencí? Můžete mi doporučit levný DSP uP dělat práci?

V závislosti na frekvenční rozsah, můžete použít následující funkci generátoru IC: ICL8038 XR2206 MAX038

Udělal jsem to s mikrokontrolérem PIC před nějakým časem. Použil jsem pwm na 50kHz a já zatížení vektor s hodnotou hříchu zájmu, dalším krokem bylo filtr PWM základní frekv. S pozdravem

[Quote = IanP] V závislosti na frekvenční rozsah, můžete použít následující funkci generátoru IC: ICL8038 XR2206 MAX038 [/quote] Všechny použití těchto IC externí vstupní napětí měnit frekvenci. Nejsem si jistý, jestli jste použili tyto osobně sám, ale jak se provede, pokud používáte DAC jako digitální regulace napětí vstup?

Můžete použít digitální potenciometr nebo přímé regulace napětí (z DAC). Oba způsoby fungují dobře.

Je tu několik technologie k vytváření sinewaves Za nízkou přesnost a nízká frekvence, použijte op na základě oscilátor. pro vysokou přesností při nízkých až středních frekvencí (pod 100 MHz), DDS je v pohodě. pro vysokou přesnost a vysoké frekvence, DDS + PLL je dobrá volba. mike ---------------------------------------- www.ezpcb.com [ / url] vysokou kvalitu spoje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back