Jaký je rozdíl mezi Opteron a Intel Xeon?

L

lubby

Guest
Tu nový, takže jsem si jistý, jestli je to správné index, ale hledám si pořídit nový super-dooper stroj běžet Cadence pod Linuxem a já jsem přemýšlel, co se dostat. To bude pro analogové obvody (SIM / nákres / etc). Chtěl bych být spuštěn Red Hat Enterprise, která Cadence Zdá se, že nyní běží v 64-bitovém režimu na obou procesorech. Je tam výkonnostní výhodu jednoho v / s ostatními? Je další z bolesti získat (a udržet) pracovat? Je ještě jeden kočárek v Cadence? Také, pokud má někdo doporučení pro dobrou grafickou kartu, aby v tomto bych si toho vážím. Mým hlavním cílem je být schopen dělat hodně uspořádání z domova (dual 20 "LCD, takže dvojí výstupní karta je potřeba, nebo dva singly I odhad). Používám Nvidia Quadro4 v práci nyní, ale nejsou jisti, zda se jedná o to nejlepší. Ale také jsem v úmyslu na tom některé těžké sims někdy, tak jsem číslo budu jen tak něco dělat všechno. Díky moc!

Zjistil jsem, že koření simulace je velmi citlivý na hlavní latence paměti. Používám Sciencemark2.0 srovnat s kořením. Existuje vysoká korelace. Například 2GHz Opteron w registrované paměti kompletní kořením v cca 60% oproti 2GHz Athlon Dual. Sciencemark dává podobné hodnoty.

V tom víc číst a ceny, myslím, že tam není pevný, pokud odpověď na Opteron a Xeon je lepší než jako Dual Core P4. Takže pokud jde o procesory jít, co by se přikláním k tomu vedlo? Vím, že Dell má některé dobré nabídky na serverech, a já jsem byl spokojený s Dell v minulosti - ale oni dont do AMD. A Xeony Zdá se, že přijde na výrazné cenové. Myslím, že jsem hledá nejlepší bang-for-the-Buck na vysoké koncích server, ale ne nessesarily horní linie (ESP v případě, že relativní zlepšení výkonu je minimální). Také - kolik 64bit koupit? Vím, že Spectre a virtuózní mají 64bitové verze. Dovedu si představit spoustu zlepšení, je "do budoucna", ale nemá někdo nějaké% zlepšení čísla?

Nezáleží na tom, pokud se dostanete Xeon nebo Opteron, které jsou velmi rychlé právě teď. Ale ujistěte se, že se hodně paměti RAM 2 GB nebo 4 GB a rychlým SCSI disky.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back