Jaký je rozdíl vektorů / skalární síťový analyzátor?

P

pigkiller

Guest
Kromě toho, co je nelineární síťový analyzátor?

Oba typy měření dvou port parametry.Vektor typu vám velikost a fázi.Skalární je jen velikost.

Nikdy jsem neslyšel o nelineární analýzu sítě.

Skalární analyzátor je něco jako sweepped Spektrum Analyzer
s S11 přečetl (můžete vidět zisk nebo moc, ale nemáte důvěru
moc čtení používat wattmetru) a VNA dává všem
S-parametrů.To jen základní vysvětlení

Doufám, že to pomůže

pigkiller napsal:

Kromě toho, co je nelineární síťový analyzátor?

Některé Skalární analyzátory použít napájení senzorů pro měření velikosti.Moc senzor se obvykle měří celkový výkon celého spektra (včetně základní signál a jeho součásti vyššího řádu)

Je zde pěkný appnote na @ gilent zkoušení a měření stránky (nahradit @ s), který popisuje principy činnosti

http://we.home. @ gilent.com/upload/cmc_upload/tmo/downloads/E206COMPTEST_NABASICS.pdf

NA-S mohou být skalární a vektorové typy, ale detekce režimy také mohlo být celé pásmo (dioda) a úzké pásmo (laděné přijímače).

Mám v mé práci skalární analyzátor sítě s širokým diodovým detektorem kapely, a někdy to mi dává hodně bolesti hlavy kvůli široké pásmo povahy detektorem (zvláště, když jsem testování filtrů): to je velmi citlivá na harmonické Obsah zamést generátoru.

S pozdravem, Al

Nelineární síťový analyzátor vám může dát i amplitudy a fáze harmonických který vzniká při nelineárním obvodu.

Byl jsem na workshop Agilent v loňském roce, kdy předložila nelineární / S velkým par NA.Nelineární NA je v současné době ve fázi vývoje, není to kus zařízení, ale řada nástrojů, včetně standardní NA, harmonické tunery atd. Můžete měřit, jak bylo uvedeno výše, kompletní nelineární chování přístroje.zobrazeny výsledky jsou docela slibné pro přesné predikce, např. výkonu PA o IMD a další nelineární parametry.Je docela postup k použití, jednoduchá měření je celý den exersise včetně velmi komplikované kalibrace.Dokonce Měřeno data výklad není přímočará, může Agilent to pro vás jako službu.

flyhigh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back