Jak číst čas a nastavit časovač v PIC mikrokontroléru 16F7X

S

sweetmirror

Guest
Chci k provádění tohoto pseudo kód: funkce GetClockTics begin {načíst stávající systémové hodiny tic hodnota} konec, já nevím, jak to udělat, může mi někdo pomoct ven? Díky

Ahoj. Musíte dostat atual hodiny cicle, že jo? Pro to musíte nastavit časovač (Tento časovač musí být zvýšen na každé hodiny tick) vytvářet při překročení hodnoty časovače rejstříku je 256, a zvýšení globální proměnné v přerušení řízení. Chcete-li získat skutečnou hodnotu klíšťat je třeba číst, že globální proměnné posun doleva 8 bitů a přidat časovač hodnotu registru. Pokud jsem vám pomohl, klikněte prosím na tlačítko pomohl.

Ahoj, než jsem odpověď, chci říct, že im velmi šťastný, že lidé používají můj souladu s pomozte mi tlačítko ... Na vaši otázku, já bych sugest si přečíst, jak používat TMR (časovače) funkce. to bude dělat exacly, co chcete, a to bude fungovat na pozadí, takže to chci načíst svůj hlavní program. začít v době, stačí povolit na hodiny, a začne počítat. aby viděli, co to je hodnota, můžete buď zastavit a přečíst si, nebo si můžete jen přečíst TMR rejstříku. začít znovu, stačí jasné zaregistrovat a začít znovu. To můžete udělat spoustu věcí s časovače v PIC, takže to všechno depands co chcete masure a jak dlouho to je, mikro, vojenských nebo sekundách. Každý typ potřebuje jiný způsob myšlení ... Zde je odkaz na webové stránky mikročipu App Poznámka pro časovače. Podívejte se tam, im usre získáte mnoho z čtení jeden ze souborů ... http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1490&filterID=420 A tady je původní linka: [color = Tmavěmodrá] Pokud jste si našli svou odpověď užitečné, klikněte na tlačítko, které říká, že Pomohla mi . [/color] ( NE , body budou převzaty z vás!) Hodně štěstí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back