Jak číst / zapisovat data z / do Multi-Media kartu?

B

brennbar67

Guest
Vážení, Potřebujete pomoc ... Každý, kdo vědí how2 napsat program v C přečíst data z MMC nebo zapisovat data na MMC?? : (Protože já nejsem úplně familar se systémem souborů FAT, já jen vím, trochu jen ... Jak přečíst data (předpokládejme, 4 MB dat) z MMC Jak určit další shluk dat a volného clusteru? aby bylo možné zapisovat data do MMC?

Vážení jedle, webové stránky, které u mi dal jsem prošel b4 .... to je třeba zakoupit. Ale já jsem si to dovolit koupit .... :! (Příliš drahé Máš nějaké jiné zdroje?

[Quote = brennbar67] Vážení jedle, webové stránky, které u mi dal jsem prošel b4 .... to je třeba zakoupit. Ale já jsem si to dovolit koupit .... : (Příliš drahé Máš nějaké jiné zdroje [/quote] jsem napsal komerční knihovny ... Také zkontrolujte zde:!? http://www.edaboard.com/ftopic86137.html pozdravem

K dispozici jsou dva různé předměty: 1) Čtení a zápis sektoru z nebo na MultiMediaCard. 2) Zjišťování struktury souborového systému a práce s systému souborů (FS), pokud nepotřebujete ukládat data v MultiMedia Card ve FS (FAT16) formát, není potřeba leard o druhý předmět. můžete číst / zapisovat MultiMedia Card zasláním approprate příkazy ke kartě, stahování karta spec a seznam příkazů z tohoto tématu a přečtěte souvisejících tématech: = http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=128772&highlight

Dobrý den, Který Micro-Controller, používáte? Udělal jsem to na PIC16F877A. IT má lil problém - karta MMC přijímá data v minimální velikosti 512bytes pouze. Takže jsem musel vyrovnávací paměti 512 bytů dat v externím EEPORM a odešlete ji na MMC pokaždé. Je to docela jednoduché rozhraní, jakmile se dostanete na kloub.

Ahoj, jsem použil, že souborový systém s jádrem 8051. Udělal jsem malý wave souboru přehrávač používat. V pořádku. pokud potřebují pomoc u plz mi na email gaurav.sarode na yahoo dot com.

Budu používat MMC / SD kartu ve svém projektu (MCU = AVR), ale já jsem trochu zmatený v těchto vzpomínek, v rychlosti část ... Potřebuji něco o 400 kb rychlost čtení z karty ve více bloku čtení (pokračuje), ale někde jsem viděl, Rychlost čtení je nižší než to, co chci, například v tomto odkazu: http://elm-chan.org/fsw / ff / img / rwtest.png , ale tady to je říkal, že rychlost je až 5 MB. / s Rychlost čtení: http://www.kingston.com/flash/securedigital.asp?id=2 , je to velký rozdíl obvykle? a pokud je pravda, Kingston, 5 MB / s znamená 40 Mb / s, ale maximální rychlost pro SD je 25 MHz v SD_specs ... , To znamená, že není možné dosáhnout v režimu SPI? a měli bychom použít SD 4bitový autobus režimu? Hodlám použít SPI mód pro MMC a SD. někde to je říkáno (v listech), přenosová rychlost dat je až 20 Mb / s, rychlost přenosu dat je různé podle data zápisu a čtení rychlost?? a konečně, specifikace MMC / SD se liší od Memory Stick PRO / PRO Duo? Pokud ano, kde mohu získat Stick paměti specifikace, zdá se, že je rychlejší než ostatní .... já potřebovat trochu pomoci v těchto různých stupňů rychlosti ...

[Quote = opozdilec] Dobrý den, Který Micro-Controller, používáte? Udělal jsem to na PIC16F877A. IT má lil problém - karta MMC přijímá data v minimální velikosti 512bytes pouze. Takže jsem musel vyrovnávací paměti 512 bytů dat v externím EEPORM a odešlete ji na MMC pokaždé. Je to docela jednoduché rozhraní, jakmile se dostanete na kloub. [/Quote] Mám 16f876a pic a mám stejný problém. SRAM paměť na obr. je pouze 384 bytů a 512 musím psát na kartu SD / MMC. Mohu použít eeprom tohoto pic? nebo musím přidat další externí eeprom? jiné než to, jak mohu vyřešit tento malý problém?:?: děkuji vám za váš čas.

Použijte 18F PIC s 1K nebo více vnitřních RAM nebo přidat externí eeprom. Nebo byste mohli odpad 1 / 2 místa MMC a napsat 256 figuríny bajty pro každý 256 reálných bytů nebo zrcadlo data.

děkuji za Vaši odpověď, ale mám ještě jeden chci napsat, některé údaje z pic na SD kartu pomocí SPI ale chci písemné údaje acessible z karet. na to musím napsat FAT32 kód a spi převod kódu, nebo jestli jsem jen napsat spi převodu kód psát ve všech 512 bytů sd karty to bude čitelné v čtečky karet? Nevím, jestli jsem dost jasně? díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back