Jak bych mohl nastavit velikost kroku v vidina prubeh simulace

W

wccheng

Guest
Vážení,

V simulaci Spectre, jak bych mohl nastavit velikost kroku na prubeh simulace?

S pozdravem,

wccheng

oh ... jen vybrat možností po clickig na prubeh nastavení a tam u uvidí max krok a minstep .. pokud u nich nastavit i stejné pak velikost kroku je vždy stejný .. jinak, velikost kroku používané strašidlo se mohou lišit od minstep na maxstep ..

Vážení v_naren,

Jsem velmi děkuji za Vaši odpověď.Vlastně, najdu tam jsou další možnosti: strobeperiod.Je to stejné funkce dovolte mi, abych mohl změnit velikost kroku?Nicméně, mohlo by to fungovat poté, co jsem si ho.

Díky

Strobeperiod, které mají vliv pouze na čas-bodu je výstup na uživatele, ale není čas-krok používané v simulacích.

Vážení terryssw,

Chcete říct, že bych měl nastavit maxstep, minstep a strobeperiod ve stejném čase, aby simulovali přesný čas kroku hodnotu a dá se to reult výstup?

Díky

wcchengAdded po 11 minutách:Vážení v_naren,

Snažil jsem se jít do oken jste se zmínil.Jen jsem mohl zjistit, krok a maxstep.Nemohl jsem zjistit minstep.Kde je minstep box?

Díky

wccheng

Opravdu nutné stanovit pevné času-krok?Je to vlastně není doporučit pevné času-krok použité v simulaci, jak požadovaného času-krok je závislý na mnoha faktorech (např. změna rychlosti signálu, konvergence problémy, atd.).Stanovení času-krok bude pravděpodobně vede buď inaccuaries, nebo unnecssary dlouho simultion čas, nebo dokonce non-konvergence.

Způsob, jak nastavit maximální kroku se mění podle toho, co verzi Spectre máte.
Doporučoval bych jít na "Analýza setup" -> "Transient" -> "Možnosti přechodových"

jsou 2 "Time parametry kroku" - krok - které podle mého názoru je výchozí velikost kroku pro simulaci a "maxstep" maximální velikost kroku.

V případě, že nastavíte maxtimestep vaše simulace bude probíhat mnohem déle a bude vytvářet více dat na disku.
Ve většině době se můžete vyhnout tím, že mění abstol / reltol nebo jiné parametry.

Také v pozdějších verzích strašidlo tam jsou přednastaveny pro zpřesnění simulace - tyto kontroly.

Co se týče uvedení správný čas kroku, někdy je důležité, aby pevného časového kroku.Je možno získat větší RELTOL nebo po DPTRAN jako homotopie.

Vážený pane / Vážená paní,

Můj přítel tvrdil, že když jsem na strobeperiod = 1ns, bude to vypočítat hodnotu na 1ns a pak rozdávat výsledek.Je to správné?Nebo to prostě rozdává výsledku na 1ns, aniž by se spočítat na 1ns dřív?

Například: mám nastavit krok = maxstep = 2ns.Pak to bude vypočítat přesnou hodnotu za 0s, 2ns, 4ns, 6ns ,......
Ve stejné době, strobeperiod = 1ns.Dá se hodnota při 0s, 1ns, 2ns, 3ns, 4ns ,.......
Moje otázka je vznikly.Ve výsledku na výstup 1ns, 3ns, 5ns ......, to výsledek bude počítat a pak dát, nebo
to jen odhad výsledku na základě výsledku caluated mezi 0s a 2ns (mohu nastavit v kroku = maxstep = 2ns)?Který z nich je správná?

Díky

Vážení Cheng,

Zadáte-li blesk období bude simulátor výslovně uložit všechny body podle období, které jste zadali.Například, pokud jste dali blesk období, které se 2ns, pak simulátor uloží data pro každý 2ns.Ale při spuštění prubeh simulace, by měla být vaše tstep být menší než blesk období.Takže blesk období = N * tstep (kde N je celé číslo).Anebo simulátor nemusí dávat přesné hodnoty.

Vážení Vamsi Mocherla,

Pokud je potřeba získat přesné hodnoty každé 1ns, musím nastavit krok = maxstep = strobeperiod = 1ns?Pak se bude počítat a vytisknout hodnotu v 1ns období?

OR

Jen jsem nastavit strobeperiod = 1ns a nechat krok a maxstep políčko v prázdné.Pak se provede výpočet hodnoty v každé 1ns období a uložit výstup automaticky?

S pozdravem,

wccheng

.

Můžete si dát velmi konzervativní hodnoty v kroku políčko a ponechte max krok pole prázdné. Tyto věci se říkají simulátoru, kde příště krokem by mělo být.

as per the strobe period given.

I když blesk řekne simulátor pro uložení hodnoty
jako blesk za dané období.To vám pomůže při redukci dat a je mimořádně užitečná při smíšeném signálové obvody, kde bychom mohli odstranit všechny datové body, které mají vysokou frekvenci složku.Zvlášť použít v zpracovatelů dat, kde chceme spustit nebo Fourierova analýza FFT.Použití blesk jsme odstranit zbytečné body a jen úder (save) body, kde se usadil signál.To dává lepší výsledky.

Můžete se podívat na dřívější místo pro hodnoty blesk a tstep byste měli dát.Doufám, že to pomůže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back