Jak dekódovat 16-bit signálu v 5 číslic 7-segmentový displej

L

lucbra

Guest
hi,

Potřebuju pro dekódování 16-bit signálu v 5 číslic 7-segmentový displej, což znamená:
vstupní signál: 12345 uvádí jako výstup
První číslice: 1
2. číslice: 2
3th číslice: 3
4. číslice: 4
5. číslice: 5

Má někdo nedělal?

Thx předem

Co je obtížné v tomto.Myslím si, že u převodu 16 bit data na desítkové hodnoty a krmiva, aby dekodér FND.U dostane výstup.
-li u potřeba žádné další informace o tomto zeptejte se mě přímo Myslím, že může pomoci u této

Ashish

Udělal jsem to před použitím mikrokontrolérů, tak já ti to vysvětlím nápad a můžete translat do HDL.
Předpokládejme, že máte stejné číslo 32 (v binární podobě a chcete, aby skryté na desítkové
1 - Dělit 32 o 10 -> bude vyrábět 3 a renaider je 2
2 - remaider 2 je nejméně též významně číslice v desítkové soustavě číslo můžete použít tabulku rád generat odpovídající vzoru 2 za diplayed na 7-seg.
3 - opakovat divize agin -> 0 (indikátor konce konverze) a připomenutí 3.
4 - displej 3 na 7-seg pomocí tabulky používané dříve.

můžete udělat úsilí při budování děličem o 10 kód nebo vlevo, aby syntheizer.

V podstatě jsem si myslel, stejným způsobem, ale některé nástroje nepodporují rozdělení.
Mám teď řešení, které využívá několik multiplikátorů a velké počítadlo.To spotřebuje méně než 150 rejstříků, a je syntéza nezávislý.
Mohu sdílet kód, pokud chcete, ale problém je, že tato implementace není v reálném čase, a tím větší hodnotu má být dekódovány, tím déle trvá.
Proto hledám pro chytřejší způsobem.Každá pomoc je vítána.

Můžete poslat k dispozici kód pro mě a můžeme sdílet společně najít řešení.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back