Jak filtrovat hluk z osciloskopu sond

O

oliverlin09

Guest
Vážení, můj obvod je přijímač. (Viz přiložený soubor) vstup se připojuje k senzoru a výstup se připojuje k osciloskopu. Nicméně jsem zjistil, že osciloskopu sonda má svůj vlastní zvuk. Hluk je o 90mV (PK-PK) (největší) a její frekvence je 500 MHz, aby mezi 3MHz. Problém je, můj signál ze vstupu je asi 100 mV @ 10MHz. Z nějakého důvodu, bude hluk z osciloskopu sonda zesílen také. My okruhu filtr by měl být schopen filtrovat signály přes 20 MHz. Zajímalo by mne, zda existují nějaké způsoby, jak odstranit šum.

Ahoj, sonda je pasivní a Hase ne tolik hluku, jak jste to asumed. Pokud máte aktivní probe_may ještě trochu hluk, ale ne tak irreale amplituda pls. Pro použitelnost je obvyklé Max. tj. 0,1-0,3 div 5mV na pozici ... Jak jste se měří pls tyto 90mVpp hluku z čidla? To SEM se irrealistic_ jste

Pokud váš signál je periodický a máte stabilní spoušť použití v průměru na osciloskopu. Pokud to není periodická pak klouzavý průměr filtru může pomoci.

Čau,
Jak jste se měří pls tyto 90mVpp hluku z čidla?
jsem osciloskopu sonda, a je to x20.
Je možné, že si pájky koaxiální kabel ke vstupu přímo?
jsem použil správný koaxiální kabel, ale myslím, že můj obvod je na prkénko.
Domnívám se, že sonda Hase měl delší GND clips_is to pravda, pls?
sondy GND je krátký, ale vstupní konektor signálu a GND jsem pájené dráty a dal konektor na mé prkénko. Myslím, že to je ten problém. Použil jsem váš návrh a dát malou hodnotu odporu na vstupu nebo výstupu. Je to nějaký hluk snížit. [/Quote]

Z OP data, jsem si spočítal výstupu zesilovače hluku o 30 mVpp. Několik 10 mVpp (vstup pro sondu související) jsou jistě přispěl kanálu osciloskopu, jestli je to s použitím x20 sondy a má 500 MHz. Montážní techniky vhodné pro vysokofrekvenční obvody (prkénko), případně přidá RF rušení a získat vrcholí. Celkově vzato, je to normální provoz. Přepnutí osciloskop ke snížení šířky pásma by byl první krok ke snížení hluku, vhodné provázání oscillospe na výstup zesilovače další. Pokud se to udělá správně, pouze OP hluk zůstávají. Pokud chcete zjistit, osciloskopu a sondy je vlastní hluk, krátká sonda vstup, aniž by connceting na OP výstup.

Ahoj, ale pokud budeme kontrolovat datasheet: vidím s těmito "Au" a možná šířku pásma jen ca. 10MHz, dont potřebujete 500MHz prostor pro kontrolu, nebo můžete použít problemles HES "Omezování šířky pásma 20 MHz ."... My Gefühl sagt, dass 30mVpp sei doch einiges zuviel-oder? Musím říct, mám hodně RF breadboards v mém životě, můžete to udělat (tj. s mini-silentbloky), ale musíte pracovat "čistý", ale s RF-techniku, kterou potřebujete celkový čistý styl (RF) práce ... K.

Zesilovač hluk je odvozena z AD8042 vstupu CS 16 nV / sqrt (Hz), šíři pásma asi 10 MHz, zisk 120, faktor 5 Vpp / Vrms hluku. Stačí vědět, řádově.

Ahoj MKO,
16 nV / sqrt (Hz), šíři pásma asi 10 MHz, zisk 120, faktor 5 Vpp / Vrms hluku.
Omlouváme se, tato část je pro mě těžké. Prosím, studené to vysvětlit? Oliver

Dobrý den, Pokud je vaše připojení je 10 000 `` 000 Hz vypočítat trasu z náměstí, je, pokud jde o váš vstup je EN = ekvivalentní šum signálu (u vst.) = Squarert o 10MHz multiplyed s 16nanoV (UNIC Hz en na vstupu ) a multiplayed s faktorem zesílení ze 120 možných U = hluk ve vašem výkonu, měří 10 MHz Šířka pásma ... K.

Měl bych zmínit, že zisk výpočet je jen správné pro nízkou impedanci zdroje, si neřekla o tomto bodu. Nechtěl jsem se zaměřit na přesný výpočet hluku, ale s vysvětlením, že zesilovač hluk je parametr, který by neměl být opomíjen širokopásmové obvody.

Ahoj oliverlin09 pro lepší methodes v RF testování jsem sourched pro své Favorit skripty pro vás ... Dobrá přednáška! Zkontrolujte, zda pls tj. pro druhou polovinu roku Appl.Note70 ... K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back