Jak generovat náhodné číslo v PIC?

N

news

Guest
Dzisiaj Microsoft rozpocz?? aktualizowanie swojej poczty internetowej Windows Live Hotmail do wersji Wave 4.

O rozpocz?ciu aktualizacji poczty poinformowa? na oficjalnym blogu Mike Schackwitz z Microsoftu. Wyja?ni? równie?, dlaczego zmiany nie s? od razu dost?pne dla wszystkich u?ytkowników. Otó? serwery Hotmaila pogrupowane s? w klastry, których s? ca?e setki. Wprowadzenie aktualizacji we...

Read more...

Dobrý den. Každý, kdo ví, jak generovat náhodné číslo v PIC? Mám na mysli pomocí časovače pro zvýšení pult a ze hodnota čítače, mám několik operací šplhat hodnotu čítače. Nezpůsobuje číslo náhodný? Nebo někoho, kdo má lepší způsoby, nebo nápady, jak to udělat? Díky.

Můžete použít některé polinom generovat číslo RND (nezapomeňte změnit počáteční hodnotu => něco jako CRC). Mr.Cube

Potřebujete reálné náhodné číslo , nebo jen pseudo-náhodné ? Pro druhý případ je možné použít LFSR pro generování dlouhé sekvence vypadá-jako-náhodné číslo. Dobrý nápad je získat delší, než je požadováno LFSR řadu náhodných čísel. Například si 32-bit LFSR, posun je pokaždé na nové číslo pro 32 bitů a získat nízkými 16-bit jako náhodný. Při prvním případě budete potřebovat externí hardware pro připojení k uC. Zkontrolujte, zda v tomto věku podrobnosti: h ** p: / / wezm.net / pic / proj_rand.html

Navrhl jsem loterie čísel. Jsem TIMER1 volně pohybovat a při stisku tlačítka jsem si hodnoty v registrech (od 0 do 65535) a já se rozdělit faktorem pro získání konečné číslo v požadovaném rozsahu, a ukázat, že na displeji. Od pultu se nikdy nezastaví, uživatel, který tlačí na tlačítko nevědí, nebo nemají kontrolu nad počítání, a to i proto, že počítání je velmi rychlý.

Dobrý den. Vlastně generování pseudonáhodných čísel je dostačující v mém kódu. Ale problém je, jak otestovat, zda vygenerované číslo je považováno za náhodné dost? [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 3 minutách: [/color] [/size] Hi rkodaira. Metoda, kterou jste použili pro generování náhodných čísel je velmi podobné tomu, co jsem v současné době. Ale je to opravdu dost náhodná? Tak daleko od mého kódu Myslím, že to je docela náhoda. Ale já jsem jen vzorky pro několik desítek číslo generované. Prosím komentář. Díky.

[Quote = jcding1980] Vlastně generování pseudonáhodných čísel je dostačující v mém kódu. Ale problém je, jak otestovat, zda vygenerované číslo je považováno za náhodné dost? [/Quote] Existuje jedna velmi pěkná sada testů náhodnosti. Nazývá se skalní . Můžete si volně stáhnout pro různé platformy zde: http://stat.fsu.edu/pub/diehard/

jcding1980 [/b] 's projekt. Za tímto účelem Navrhoval bych se připojit k několika LFSRs na Stop-and-Go režimu nebo použít Gollman schéma. Používají se v proudu kódy, takže jejich náhodnost je docela dobrý.

jcding1980 se zeptal:> Hi rkodaira. > Metoda, kterou používá k výrobě náhodných čísel je velmi podobné tomu, co jsem> v současné době. Ale je to opravdu dost náhodná? > Tak daleko od mého kódu Myslím, že to je docela náhoda. Ale já jsem jen vzorky pro pár desítek> číslo generované. Prosím komentář. Ahoj jc! Pokud si myslíte, že generace "ovládanou" uživatel, není to čistě náhodná. Ale myslím si, že žádný člověk bean může stisknout tlačítko pro získání požadovaného počtu OU vnímání mechanismu nebo časování dělat tak, protože počítání je tak rychlý. Kromě toho, když se rozdělit počítání počtu musím uznat, že některá čísla mohou mít různé pravděpodobnosti výskytu, ale na úrovni minimálního rozdílu. Použil jsem tuto metodu, protože je jednoduchá a nevyžaduje žádné další hardware ani velmi složité algoritmy v programu. Testovala jsem můj generátor a je schopen generovat všechna čísla od 0 do 99 (pokud dojde k opakování, začne znovu, dal jsem vlajky v EEPROM označit tato čísla již vytvořené).

Co si myslíte zvážit logistické mapy? , které jsou cahotic funkce? Možná byste mohl zvážit rozdíl mezi dvěma různými (pseudonáhodná) mapy. je to jen nápad, já nevím, jestli to dává opravdu náhodných čísel.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back