Jak Gray proti podporují silný GLITCH??

K

khaila

Guest
Už jsem četl článek, pokud jde o Aync FIFO: http://www.sunburst-design.com/papers/CummingsSNUG2002SJ_FIFO1.pdf Pokud vím, tak, aby se přemoci GLITCH při porovnání dvou binárních výstupů čítače, můžeme vzorkování výstupu pomocí srovnání FF. Pak nebudeme mít žádné GLITCHs. Článek tvrdí, že bychom měli použít proti GRAY místo binární, protože jeden bit se změní na výstup. Proč? Proč bychom měli používat GRAY v rozporu se přemoci GLITCHs? I když budeme-li vzorek výstup COMPARATOR pak budeme čistit GLITCHs! Jak na to? Jak se proti této šedé přemůže GLITCHs. GRAY sekvence je, že když se změní jeden bit, což znamená, že když je ve srovnání GRAY výstup čítače, tak jeden kousek může způsobit GLITCHs.

Můj názor: při použití Gray pult, je tu jen 1bit přepnout na jednom time.Therefore, stačí ohodnotí tento 1bit. Při použití binární čítač, možná tam jsou 2 nebo více bitů přepínání najednou, je nutné posoudit tyto 2 bity, aby správné rozhodnutí. Obvykle se tyto 2 bity nemají přijít ve stejnou dobu, tak by způsobilo větší závada moc.

[Quote = eexuke] Já to chápu: při použití Gray pult, je tu jen 1bit přepnout na jednom time.Therefore, stačí ohodnotí tento 1bit. Při použití binární čítač, možná tam jsou 2 nebo více bitů přepínání najednou, je nutné posoudit tyto 2 bity, aby správné rozhodnutí. Obvykle se tyto 2 bity nemají přijít ve stejnou dobu, tak by způsobilo větší závada výkon. [/Quote] Ale i tak jsme se porovnat dva bity simultanly, a ty kousky nejsou přijít ve stejnou dobu, což znamená, že je zde možnost produkovat GLITCHs. Předpokládaný máme dva pulty s 4-bit každý, [03:00] a B [03:00]. Poté, stejně jsme pomocí 4 XOR brány pro každý bit. Při srovnávání [03:00] a B [03:00] pak můžeme dostat GLITCHs. Je jedno, jestli všechny kousky a B se změní simultanly nebo jen jeden bit v A a B změnil simultanly, máme vždy GLITCHs-li bity nejsou arivied současně. Souhlasím s tím, že možnost snížení závada je méně, když je jeden bit změněn než 4 bity se změní, ale i tak můžeme mít GLITCHs! Tak proč každý článek zvažte použití GRAY čítače je silný GLITCHs??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back