Jak implementovat dlouho kanálu zařízením (layout a schematicky)?

L

lovseed

Guest
Jsem projektování 14-bit DAC, který vyžaduje použít dlouhý kanál zařízení říkat w = 6.72ul = 38u. Ale model SPICE prostě Lmax = 10U, a PDK má také maximální limit délky 10U. (1) Já jsem přemýšlel, jestli tam bude nějaký problém, pokud mohu použít tento dlouhý kanál zařízení. (2) A co layout? Stačí nakreslit dlouhý kanál, nebo se sklopenou bránou, jak je uvedeno v některých novinách? jaká bude výhoda nebo nevýhoda? BR

závisí na technologii. můžete použít had pdiff, pod celým náměstím bránou poly. Takové dlouhé-kanálový přístroj je používán jako lineární rezistor, že jo?

Kreslím MOS v sérii (model SPICE prostě Lmax = 10U), když jsem návrh obvod POR. Rozložení složit jako schémata. Já, nevím, proč používat taková zařízení v DAC. , Které blokují použití takového zařízení.

tento dlouhý kanál devive možná se používá jako zdroj proudu pro řízení proudu-DAC s velmi velké výstupní impedance.

[Quote = jerryzhao] čerpám MOS v sérii (model SPICE prostě Lmax = 10U), když jsem návrh obvod POR. Rozložení složit jako schémata. Já, nevím, proč používat taková zařízení v DAC. . Který blok používat tato zařízení [/quote] Některé otázku čerpat MOS v sérii: (1) pro sérii, jsou připojeny všechny bránu, že jo? (2) pro všechny řady, všechny připojené k podkladu VDD (pokud PMOS), nebo stačí připojit ke zdroji k odstranění těla-efekt. (3) v případě, že sériové číslo PMOS s w / l je N, to opravdu odpovídá jednomu PMOS s w / (N * l)? Podle mého názoru bude alespoň bod (2) udělat nějaký rozdíl ve výkonu. BR, proč jsem pomocí dlouhé kanál zařízení? Já jsem výpočtu min plocha potřebná pro aktuální zdroj z INL_yield a slévárny nesouladu-parametry. A protože můj návrh je 14-bit, w / l poměr je velmi malý pro 1LSB, které způsobují kanál velmi velké. Doufám, že můj popis dělá věci jasné.

Dostal jsem, co jste řekl WRT DAC plocha pro mobilní přístroje založené na INL. Jsem také snaží navrhnout 10 bit DAC s přihlédnutím INL, DNL a nesoulad parametrů. Pro 1X buňce (LSB), snažím se používat dvě řady spojených PMOS zařízení. Ale já nejsem schopen se dostat na správnou hodnotu proudu. Proč? Se stejným ovlivnění okruhu jsem schopen se dostat na správnou hodnotu proudu pro 2x buňka LSB. Může mi někdo dát nějaké vstupy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back