Jak můžeme rozhraní mikrokontroléru na paměťovou kartu SD?

R

richa_eda

Guest
Chci, aby mimo obličej mé mikrokontrolér s micro SD karty (jako v naší mobilní) pro uložení moje data snímačů vibrací do paměti ... prosím navrhnout, jak?

U lze použít SPI rozhraní k hardware, je to easiet metoda rozhraní SD kartu s mikrokontrolér, pro použití softwaru mohou využít knihovnu jako jilm-chan fatfs pro 8-bit uC to

Než množství 4 odpověď ... ale pokud mikrokontrolér im using je 16 bit (MSP430x20x2).
pak, jak se rozhraní jakékoliv sd kartu k němu

Za prvé, měli byste zkontrolovat s řadičem vyrábí, že pokud existují nějaké knihovny už podle pro něj.např. mikročip poskytuje tuto

Pokud ne, tak ..

Dokonce i na 16-bit mikrokontrolér u mohou sloužit jako rozhraní SD kartu o SPI, a můžete použít fatfs, pouze u nutnost starat se o datové typy jsou definovány v hlavičkovém souboru

V mikročipu je možné snadno komunikovat s SD crad prostřednictvím souborového systému FAT32 pomocí SPI.
Pro MSP 430, karty (SDHC 4Go) je přímo spojena s
mikrokontroléru přes její USCI (SPI), periferní.Musíte napsat
základní SD přístup (registr čtení / zápis, v podstatě zjistit, zda je karta
SDSC nebo SDHC, strana čtení / zápis).Řiďte se sníženou SD
specifikace, aby tak učinily (CRC aktivován, čeká po všech úkonech
karty opustit 'obsazeno' stav).Na vrcholu, že máte k provedení
FAT32 souborový systém řidiče, který je schopen vytvořit / smazat, čtení / zápis
libovolného souboru na kořenovém adresáři (ne adresář manipulace, pouze krátká
názvy souborů).

Vážení je kompletní projekt na ní v této knize:

"Advanced PIC mikrokontroléru projekty v C z USB na RTOS s PIC18F série" od Dogan Ibrahim

Dobrý den!

Moje odpověď bude jednoduchá: Nemůžete se MSP430x20x2.
No, to by mohlo být trochu přehnané, ale i tak by bylo mimořádně
obtížné.

Dora.richa_eda napsal:

Než množství 4 odpověď ... ale pokud mikrokontrolér im using je 16 bit (MSP430x20x2).

pak, jak se rozhraní jakékoliv sd kartu k němu

Citace:

Chci, aby mimo obličej mé mikrokontrolér s micro SD karty (jako v naší mobilní) pro uložení moje data snímače vibrací do paměti ... prosím navrhnout, jak?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back